Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви
Капуста чудово поєднується з овочами та розплавленим сиром, виходить із хрумкою скоринкою і ніжною серединкою. Подавайте як самостійну страву, зі сметаною або як гарнір до м’яса, птиці чи риби.
Інгредієнти
-
Капусту обмийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.
-
Цибулю і часник очистьте, цибулю наріжте на середні кубики, часник пропустіть через прес.
-
Моркву почистьте і натріть на крупну тертку.
-
Сир твердий натріть на дрібну тертку.
-
Кріп промийте і подрібніть.
-
У сковорідці на середньому вогні обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості, додайте капусту, посоліть, поперчіть і, періодично помішуючи, смажте до готовності. Остудіть до теплого стану.
-
У мисці збийте віничком яйця, викладіть капусту з овочами, сметану, часник, кріп, борошно та сіль, перемішайте до однорідної маси.
-
Форму для запікання змастіть олією, викладіть овочеву масу, розрівняйте і посипте сиром.
-
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.
Поради:
-
Сир використовуйте будь-який.
- Джерело: tsn.ua