Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви

Запіканка з капусти з сиром у духовці: рецепт корисної страви

Капуста чудово поєднується з овочами та розплавленим сиром, виходить із хрумкою скоринкою і ніжною серединкою. Подавайте як самостійну страву, зі сметаною або як гарнір до м’яса, птиці чи риби.

Інгредієнти

капуста білокачанна500 г
борошно пшеничне1,5 ст. л.
яйця3 шт.
сметана120 г
сир твердий100 г
цибуля ріпчаста1 шт.
морква1 шт.
часник1 зубок
кріп свіжий
сіль
перець чорний мелений
олія
  1. Капусту обмийте, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.

  2. Цибулю і часник очистьте, цибулю наріжте на середні кубики, часник пропустіть через прес.

  3. Моркву почистьте і натріть на крупну тертку.

  4. Сир твердий натріть на дрібну тертку.

  5. Кріп промийте і подрібніть.

  6. У сковорідці на середньому вогні обсмажте на олії цибулю і моркву до м’якості, додайте капусту, посоліть, поперчіть і, періодично помішуючи, смажте до готовності. Остудіть до теплого стану.

  7. У мисці збийте віничком яйця, викладіть капусту з овочами, сметану, часник, кріп, борошно та сіль, перемішайте до однорідної маси.

  8. Форму для запікання змастіть олією, викладіть овочеву масу, розрівняйте і посипте сиром.

  9. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.

Поради:



Загрузка...