Млинці з куркою та копченою моцарелою: готуємо апетитний сніданок, який подарує вибух смаків
Тонкі млинці, ніжна курка та тягучий сир із легкою димною ноткою - проста страва, яка підійде і на сніданок і обід чи вечерю.
Рецептом поділилася фудблогерка Олена Карпюк.
Млинці з куркою та копченою моцарелою
Інгредієнти для тіста:
400 мл теплого молока
1 яйце
1 ч. л. сухих дріжджів
1 ст. л. цукру
1 ч. л. солі
250 г пшеничного борошна
Для начинки:
200 г курячого філе
300 г печериць
1 середня цибулина
сир копчена Моцарела міні
Сіль, перець, спеції за смаком
Як приготувати
Тісто:
У глибокій мисці збийте яйце з сіллю та цукром.
Влийте тепле молоко, поступово додайте борошно (і, за бажанням, дріжджі).
Замішайте до однорідності, накрийте рушником і дайте постояти 15-20 хв.
Начинка (поки підходить тісто):
Курку, цибулю й печериці порізати. Посолити, поперчити й обсмажити на олії до готовності.
Млинці:
Розігрійте сковороду, виливай тісто невеликими порціями.
Смажте млинці лише з одного боку до появи бульбашок і підсушеної поверхні.
Не пересмажуйте. Краї мають залишатися м'якими, щоб легко згорталися.
Формування:
На центр теплого млинця покладіть начинку з курки та грибів .
Загорніть трикутником конвертиком, як на відео.
Всередину кожного млинця поклади копчену моцарелу міні.
Запікайте у духовці 10 хв при 180ʼС.
Подавати гарячими. Сир з димним ароматом робить страву ще більш апетитною.
Джерело: gazeta