Млинці з куркою та копченою моцарелою: готуємо апетитний сніданок, який подарує вибух смаків

Млинці з куркою та копченою моцарелою: готуємо апетитний сніданок, який подарує вибух смаків

Тонкі млинці, ніжна курка та тягучий сир із легкою димною ноткою - проста страва, яка підійде і на сніданок і обід чи вечерю.

Рецептом поділилася фудблогерка Олена Карпюк.

Млинці з куркою та копченою моцарелою

Інгредієнти для тіста:

400 мл теплого молока

1 яйце

1 ч. л. сухих дріжджів

1 ст. л. цукру

1 ч. л. солі

250 г пшеничного борошна

Для начинки:

200 г курячого філе

300 г печериць

1 середня цибулина

сир копчена Моцарела міні

Сіль, перець, спеції за смаком

Як приготувати

Тісто:

У глибокій мисці збийте яйце з сіллю та цукром.

Влийте тепле молоко, поступово додайте борошно (і, за бажанням, дріжджі).

Замішайте до однорідності, накрийте рушником і дайте постояти 15-20 хв.

Начинка (поки підходить тісто):

Курку, цибулю й печериці порізати. Посолити, поперчити й обсмажити на олії до готовності.

Млинці:

Розігрійте сковороду, виливай тісто невеликими порціями.

Смажте млинці лише з одного боку до появи бульбашок і підсушеної поверхні.

Не пересмажуйте. Краї мають залишатися м'якими, щоб легко згорталися.

Формування:

На центр теплого млинця покладіть начинку з курки та грибів .

Загорніть трикутником конвертиком, як на відео.

Всередину кожного млинця поклади копчену моцарелу міні.

Запікайте у духовці 10 хв при 180ʼС.

Подавати гарячими. Сир з димним ароматом робить страву ще більш апетитною.

Джерело: gazeta



Загрузка...