Рецепт кабачків з соусом сацебелі

Рецепт кабачків з соусом сацебелі

Пікантні кабачки – це та закуска, за яку ви точно подякуєте собі взимку. Їх варто ставити на стіл навіть тоді, коли ви чекаєте на гостей.

Рекомендуємо заготувати пікантні кабачки на зиму за рецептом порталу Shuba.

Як заготувати кабачки із соусом сацебелі?

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 4 зубчики часнику;
– 50 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів соусу сацебелі;
– 10 грамів солі;
– 20 грамів цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 25 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Очистьте болгарський перець від насіння та наріжте його кубиками розміром близько одного сантиметра. Так само наріжте кабачки. Часник подрібніть.
  2. Перекладіть кабачки й перець у велику металеву миску, додайте сіль, цукор, влийте олію, оцет і соус сацебелі. Добре перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30 – 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  3. Після цього проваріть масу без кришки приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте сіль та цукор.
  4. Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще близько 10 хвилин.
  5. Гарячу страву розкладіть по стерильних банках і щільно закрийте кришками.
  6. Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою й залиште на 8 годин. Зберігайте салат із кабачків у соусі сацебелі в прохолодному місці.

Смачного!

Джерело: 24tv.ua



Загрузка...