Рецепт кабачків з соусом сацебелі
23 августа в 10:18
Пікантні кабачки – це та закуска, за яку ви точно подякуєте собі взимку. Їх варто ставити на стіл навіть тоді, коли ви чекаєте на гостей.
Як заготувати кабачки із соусом сацебелі?
- Час: 45 хвилин
 - Порцій: 4
 
Інгредієнти:
– 1 кілограм кабачків;
– 4 зубчики часнику;
– 50 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів соусу сацебелі;
– 10 грамів солі;
– 20 грамів цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 25 мілілітрів оцту.
Приготування:
- Очистьте болгарський перець від насіння та наріжте його кубиками розміром близько одного сантиметра. Так само наріжте кабачки. Часник подрібніть.
 - Перекладіть кабачки й перець у велику металеву миску, додайте сіль, цукор, влийте олію, оцет і соус сацебелі. Добре перемішайте та залиште при кімнатній температурі на 30 – 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
 - Після цього проваріть масу без кришки приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За потреби додайте сіль та цукор.
 - Додайте подрібнений часник і тушкуйте ще близько 10 хвилин.
 - Гарячу страву розкладіть по стерильних банках і щільно закрийте кришками.
 - Банки переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою й залиште на 8 годин. Зберігайте салат із кабачків у соусі сацебелі в прохолодному місці.
 
Смачного!
 Загрузка... 
    
 
     






