Без замісу і духовки: хачапурі з сиром на сковороді за 10 хвилин
На сніданок варто приготувати ліниві хачапурі з кисломолочним сиром і сиром на сковороді. Цей варіант дасть змогу швидко підкріпитися зранку і при цьому урізноманітнити свій раціон.
Ліниві хачапурі на кефірі з кисломолочним сиром і сиром на сковороді
Страва дуже проста, а тому добре підійде навіть для зайнятих людей. Щоб приготувати ліниві хачапурі з кисломолочним сиром, потрібно взяти:
- одне яйце;
- 50 мілілітрів кефіру;
- 100 грамів кисломолочного сиру;
- 30 грамів твердого сиру;
- дві столові ложки борошна;
- сіль;
- 0,5 чайної ложки розпушувача;
- зелень.
Яйце злегка збиваємо виделкою. Додаємо туди кефір, кисломолочний сир, сіль, натертий сир, просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо нарубану зелень і знову перемішуємо.
Сковороду нагріваємо і виливаємо в неї тісто, лопаткою розрівнюємо. Готуємо під кришкою з двох боків.
Ліниві хачапурі на сковороді з кисломолочним сиром - рецепт на молоці
Другий рецепт добре підійде, якщо не любите смак кефіру. Для приготування хачапурі беремо:
- два яйця;
- 100 мілілітрів молока;
- 100 грамів кисломолочного сиру;
- 100 грамів твердого сиру;
- 50 грамів рисового борошна;
- чайну ложку олії (рослинної);
- чорний перець;
- сіль.
Жирність кисломолочного сиру та молока вплине на кінцеву калорійність страви. Яйце збиваємо разом із молоком у мисці. Додаємо кисломолочний сир, борошно, спеції та перемішуємо. Останнім вмішуємо натертий сир.
Консистенція тіста має бути в'язкою, як якби ви готували оладки. Якщо воно надто рідке, то потрібно підсипати борошно.
Розігріваємо сковорідку та змащуємо її олією. Виливаємо тісто і готуємо на тихому вогні під кришкою. У коржа має утворитися хрустка скоринка.
Ліниві хачапурі на сковорідці з кисломолочним сиром і сиром - готові