Смачніший ви не їли: рецепт котлет "Пташине молоко" – це новий рівень смаку
Улюблені курячі котлетки можуть бути ще кращими. "Пташине молоко" – це страва, в якій кожна деталь доведена до ідеалу.
Ці котлетки стануть для ваших рідних справжнім подарунком, адже поєднують у собі все, за що ми так цінуємо цю страву: хрустке панірування, ніжна начинка та особливо соковите мʼясо. Пропонуємо подарувати собі незабутні емоції з рецептом порталу Shuba.
Рецепт котлет "Пташине молоко"
- Час: 1 година
- Порцій: 12 – 15 котлет
Інгредієнти:
фарш:
– 2 курячих філе;
– 200 грамів білого хліба;
– 30 мілілітрів молока;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку;
начинка:
– 2 яйця;
– 100 грамів твердого сиру;
– 100 грамів вершкового масла;
– 30 грамів зелені;
кляр:
– 2 яйця;
– 60 грамів пшеничного борошна;
– 5 грамів розпушувача;
– 60 грамів майонезу.
Приготування:
-
Зваріть яйця. Хліб порвіть на шматочки, залийте молоком і відразу ж відтисніть зайву рідину.
-
Наріжте куряче філе, цибулю та часник, після чого перебийте в блендері до стану однорідного фаршу.
-
До фаршу додайте розмочений хліб, вбийте яйце, посоліть і поперчіть. Добре все перемішайте.
-
Очистьте зварені яйця, натріть їх на дрібній тертці. Додайте м’яке вершкове масло, перетріть усе разом до пастоподібної маси.
-
Всипте подрібнену зелень, перемішайте начинку, за необхідності додайте сіль та перець для смаку.
-
Для кляру збийте яйця, додайте майонез, трохи посоліть. Перемішайте виделкою до однорідності.
-
З’єднайте 4 столові ложки борошна з дрібкою розпушувача, всипте до яєчної маси й ретельно перемішайте. Кляр має нагадувати тісто для оладок. Якщо він занадто густий – вбийте ще одне яйце і додайте до суміші.
-
Змочіть руки у воді, візьміть трохи фаршу (менше столової ложки) і сформуйте плоский кружечок. Покладіть у центр 1 – 2 чайні ложки начинки й загорніть краї, наче ліпите вареники.
-
Розігрійте сковороду з олією на слабкому вогні.
-
Занурте кожну котлету в кляр, викладіть на сковорідку. Для зручності можна використати рукавички.
-
Обсмажуйте котлети по 2 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
Смачного!