Яка частина свинини сприяє збалансованому раціону: дослідження

Яка частина свинини сприяє збалансованому раціону: дослідження

Якщо їсти пісну свинину разом із овочами це сприяє збалансованому раціону, який забезпечить організм високоякісним білком і підтримає тривале дотримання здорового харчування.

Такі висновки науковців Університету штату Південна Дакота, які провели відповідне дослідження.

Під час дослідження порівнювали дві дієти з однаковим вмістом білка та поживних речовин: одна була заснована на пісній свинині, а інша - на рослинних білках, таких як сочевиця та нут. Результати показали, що білок зі свинини засвоюється набагато краще - його індекс якості становив 122,7 бала, тоді як рослинний білок отримав лише 82 бали.

Перевага свинини полягає не лише в її користі, а й у неперевершеному смаку. Учасники дослідження відзначали, що страви зі свининою були більш поживними, смачнішими і простішими для щоденного вживання. Особливо їм до вподоби припали знайомі з дитинства комбінації м'яса з овочами, зокрема тушкована свинина з томатами.

Крістен Гікс-Руф із Національної ради зі свинини підкреслює, що свинина не повинна конкурувати з рослинними продуктами, а навпаки - ідеально доповнює їх, роблячи раціон різноманітнішим і більш насиченим смаком.

Джерело: gazeta



Загрузка...