Міжнародний день чаю: найдорожчі напої, які варто спробувати
21 травня відзначають Міжнародний день чаю. Це неофіційне свято, яке створили п'ять років тому за ініціативи Організації Об'єднаних Націй.
Цей день - ще одна можливість відзначити чай, який є корисним для здоров'я.
Чай є одним з найстаріших і найбільш споживаним напоєм в світі. Сьогодні багато його любителів чаю крім "заварки" додають в чашку імбир, спеції, лимон або часточки апельсина.
розповість, які чаї є найдорожчими та найкращими у світі та як вибрати якісний товар.
У світі є кілька десятків сортів чаю. Але є такі, які не кожен може собі дозволити придбати.
Переваги найдорожчого чаю у світі
З давніх часів ці напої служать як ліки та тонізуючі еліксири.
До переваг вживання найдорожчого сорту чаю варто віднести:
Поліпшення процесів травлення;
Антибактеріальні властивості;
Відновлення при застудних захворюваннях;
Захист печінки від токсинів;
Активізація імунної системи;
Розщеплення жирів;
Вирівнювання артеріального тиску;
Зміцнення серцево-судинної системи;
Прискорення обміну речовин;
Зміцнення волосся, нігтів, здоров'я шкіри;
Зниження "негативного" холестерину;
Очищення від токсинів та шлаків.
Як правильно вибрати якісний чай
Якщо ви хочете отримати справжнє задоволення від чаювання, важливо правильно вибирати продукт. Основними критеріями оцінки якісного сорту є:
Свіжість. Аромат має бути яскраво вираженим, але не різким;
Натуральність. У складі не повинно бути барвників, ароматизаторів і консервантів. Ці добавки мають несприятливий вплив на організм. До того ж, надлишок подібних компонентів суттєво псують смак та аромат натурального напою;
Текстура листя. Якісний чай - це цілісне листя, не перетерте в порошок і чайний пил, який часто можна зустріти в пакетованих чаях;
Однорідність. Листя має бути приблизно одного розміру, мати однаковий колір та форму;
Природний аромат. У процесі заварювання натуральний якісний чай випромінює приємний запах;
Який сорт чаю найдорожчий у світі
"Да Хун Пао" - в перекладі означає "великий червоний халат". Це відомий у всьому світі сорт чаю, вік якого, на думку експертів, сягає 350 років. Його виробляють у китайській провінції Фуцзянь поблизу монастиря Тяньсінь.
Урожай чаю на рік становить всього 500 грам, що зумовлено тим, що кущів цього сорту існує всього 6, а для виробництва напою використовується тільки перше молоде проросле листя. Збір чайного листя здійснюється один раз на рік - з 1 по 15 травня.
Який найкращий чай у світі
Якщо говорити про смакові якості напою - це питання індивідуальне. Кожен вибирає для себе, які аромати та смакові відтінки подобаються більше. Хун Пао – це найдорожчий сорт, який спробувати зможе далеко не кожен. Але якщо говорити про національну гордість китайського чаю, слід зазначити такі напої:
"Сиху Лунцзін"
"Дунтін Бі Ло Чунь"
"Ті Гуань Інь"
"Хуаншань Маофен"
"Юньнань пуер".