П'ять продуктів, які не треба мити перед приготуванням
Звичка мити все під краном перед приготуванням здається правильною, але не завжди корисною.
Деякі продукти краще залишити як є. Вода може не тільки не знищити бактерії, а й розповсюдити їх ще більше.
Розповімо, що не варто мити перед готуванням.
Сире м'ясо (курка, яловичина, свинина). Миття не знищує бактерії, а лише розбризкує їх по кухні. Готуйте одразу, термічна обробка вб'є все небезпечне.Через митт м'яса вимиваються природні соки, які надають м'ясу ніжності.
Замість миття краще промокнути курку паперовим рушником: це і безпечніше, і соковитість збереже.
Яйця. їх часто вкривають захисною оболонкою або спеціальним воском на виробництві. Миття порушує захист і підвищує ризик зараження. Тож мити їх можна лише безпосередньо перед використанням, а в інших випадках - протерти сухою серветкою
Гриби. Краще швидко протерти вологою серветкою або щіткою. Вода робить їх водянистими та псує текстуру. Гриби втрачають аромат. Якщо помиєте гриби й залишите їх лежати, зростає ризик плісняви. В разі сильного забруднення - сполоснути швидко і одразу обсушити.
Макарони. Також не варто промивати після варіння. Вода змиває крохмаль, завдяки якому соус краще "прилипає" до пасти. У результаті ви отримуєте "чисті" макарони, до яких нічого не чіпляється. Щоб уникнути злипання - додайте ложку оливкової олії під час варіння або швидко змішайте гарячу пасту з соусом.
Вакуумна риба та морепродукти. Мити не треба зовсім. Виробник уже очистив їх перед пакуванням. Лише зайва волога активує окислення жирів і зменшить термін зберігання.
Джерело: gazeta