Рецепт лінивої лазаньї: як перетворити звичайний лаваш на італійську класику

Рецепт лінивої лазаньї: як перетворити звичайний лаваш на італійську класику

Коли немає часу на класичну лазанью, приготуйте її спрощену версію. Спробуйте ліниву лазанью з лаваша з фаршем.

Це стане чудовим вибором для обіду чи вечері, коли треба мінімум зусиль та доступні інгредієнти.

Лінива лазанья з лаваша з фаршем

Інгредієнти

лаваш тонкий - 300 г

курячий фарш - 500 г

твердий сир - 150 г

сметана - 100 мл

томатна паста - 2 ст. л.

вода - 150 мл

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 3 зубчика

перець чорний мелений

олія

сіль

Як приготувати

Цибулю, часник очистьте і дрібно наріжте.

Сир натріть на велику тертку.

Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю, часник до м'якості, викладіть фарш і смажте, помішуючи 10-15 хвилин, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою.

Посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту, влийте воду, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.

Листи лаваша розріжте на кілька частин за розміром форми для запікання.

Змастіть форму олією, викладіть перший лист лаваша, змастіть сметаною, потім розподіліть начинку з фаршу. Так чергуйте шари лаваша, сметани і начинки, поки весь фарш не закінчиться.

Останній шар фаршу накрийте лавашем, змастіть сметаною та посипте сиром.

Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Готову лазанью злегка охолодіть і наріжте на порційні шматочки.

Паста, піца чи лазанья неймовірно смачні одразу після приготування. Але вони стають менш апетитними, коли розігріти їх.

Для лазаньї краще використовувати духовку. Накрийте фольгою та розігрійте при температурі 160 °C. За кілька хвилин до того, як вийняти лазанью, зніміть фольгу, щоб утворилася хрумка скоринка.



Загрузка...