Перевернутий чизкейк із сюрпризом: як приготувати вдома новий тренд у світі десертів
Якщо ви шукаєте щось по-справжньому особливе до чаю чи святкового столу - спробуйте приготувати перевернутий чизкейк з полуничною начинкою всередині.
На вигляд - звичайний десерт, але варто його розрізати, і зсередини виливається ароматна ягідна начинка, яка підкорює з першого шматочка.
"Такого чизкейку ви ще точно не готували. Перевернутий чизкейк - це новий тренд у світі десертів. Готується без випікання та желатину", - каже фудблогерка Валерія Велігура.⠀
Перевернутий чизкейк
Інгредієнти
Для ягідної начинки:
200 г будь-яких ягід
15 г цукру
10 г кукурудзяного крохмалю ⠀
Для основи:
300 г пісочного печива
115 г вершкового масла ⠀ ⠀ ⠀
Для начинки:
350 г крем-сиру
50 г білого шоколаду
150 мл вершків 33%
30-40 г цукрової пудри
1 ч. л. ванільного екстракту ⠀
Як приготувати
Ягідну начинку: Цукор поєднуємо з крохмалем та додаємо до свіжих або розморожених ягід. Варимо на середньому вогні до загущення та даємо охолонути. ⠀
Основу: Печиво подрібнюємо у блендері до стану крихти. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Кладемо у розʼємну форму і формуємо бортики, а потім дно. Прибираємо у холодильник поки готуватимемо начинку. ⠀ ⠀
Начинку: Крем-сир, розтоплений білий шоколад, вершки, пудру та ванільний екстракт збиваємо міксером до загущення. ⠀
Збираємо десерт: У форму на основу з печива кладемо сирну масу формуючи дно з бортиками. В центр додаємо ягідну начинку і "закриваємо" сирною масою. Розрівнюємо, накриваємо плівкою і прибираємо у холодильник на 3-4 год, а краще на ніч. Подаємо та насолоджуємося.