Матиме особливий смак: як замаринувати скумбрію з чаєм та чорносливом
Якщо ви любитель маринованих оселедців, спробуйте приготувати його власноруч за незвичним рецептом.
Він дивує своїми інгредієнтами, які нададуть рибі особливого смаку. В складі маринаду є чорнослив та чай, пише prostoway.
Вже за добу ви зможете їсти апетитну мариновану скумбрію.
Інгредієнти
скумбрія - 2 шт.;
вода - 1 л;
чорнослив - 4-6 шт.;
чорний чай - 2 ст.л.;
цукор - 2 ст.л.;
сіль - 2,5 ст.л.;
лаврове листя - 2 шт.;
чорний перець горошком - 10 шт.
Як приготувати
Підготуйте рибу для маринування. І переходимо до маринаду. Для цього поставте на вогонь воду. Доведіть її до кипіння.
В воду покладіть порізаний чорнослив, заварку, цукор, сіль, лаврове листя, перець. Кілька хвилин потрібно прокип'ятити. Залиште маринад до охолодження.
Тепер рибу наріжте порційними шматками та покладіть в ємність, в якій будете маринувати. Залийте маринад. Закрийте кришкою. Поставте в холодильник на одну добу.