Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки

Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки

Якщо маєте під рукою вдома сир, приготуйте на сніданок чи просто для швидкого перекусу сирні перепічки.

Рецепт доволі простий, а таку випічку оцінять усі, хто її спробує. Це ідеальна альтернатива бутербродам.

Сирні перепічки

Інгредієнти на 8 шт.:

Яйця - 2 шт. для тіста + 1 шт. для змащування

Сіль - 1/2 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

Рослинна олія - 4 ст. л.

Сир кисломолочний - 300 г

Борошно - 300 г

Розпушувач - 1 ч. л.

Сир - 150 г (можна більше, в рецепті Сулугуні)

Як приготувати

Беремо яйця (бажано кімнатної температури), додаємо до них сіль, цукор і вливаємо рослинну олію. Перемішуємо виделкою або вінчиком.

Потім викладаємо туди сир будь-якої жирності і знову перемішуємо, щоб маса стала однорідною.

Всипаємо борошно і розпушувач. Борошно краще заздалегідь окремо змішати з розпушувачем і просіяти в суміш. Але якщо часу мало, то можна просто так все додати.

Перемішуємо все спочатку ложкою, потім злегка вимішуємо руками. Тісто має вийти дуже ніжним, м'яким і трохи липким, майже як для сирників, тільки трохи крутіше і щільніше. Але підсипати борошно або обвалювати в ньому тісто більше не потрібно.

Збираємо тісто в брусочок і ділимо на вісім частин.

Формуємо руками невеликі перепічки. Просто придавлюємо шматочок і розтягуємо. Все робимо без присипання борошном.

Перекладаємо перепічки на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо яйцем.

А зверху укладаємо натертий на крупній тертці сир. Найкраще якийсь тягучий типу Сулугуні. Чим сиру більше, тим смачніше і рум'яніше виходять перепічки.

Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 18-20 хв. при 180°С.

Їсти їх, звичайно, найкраще, поки вони гарячі. Але якщо все одразу не з'їли, то можна потім їх просто розігріти.



Загрузка...