Замінять бутерброди: як приготувати на сніданок сирні перепічки
Якщо маєте під рукою вдома сир, приготуйте на сніданок чи просто для швидкого перекусу сирні перепічки.
Рецепт доволі простий, а таку випічку оцінять усі, хто її спробує. Це ідеальна альтернатива бутербродам.
Сирні перепічки
Інгредієнти на 8 шт.:
Яйця - 2 шт. для тіста + 1 шт. для змащування
Сіль - 1/2 ч. л.
Цукор - 1 ст. л.
Рослинна олія - 4 ст. л.
Сир кисломолочний - 300 г
Борошно - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Сир - 150 г (можна більше, в рецепті Сулугуні)
Як приготувати
Беремо яйця (бажано кімнатної температури), додаємо до них сіль, цукор і вливаємо рослинну олію. Перемішуємо виделкою або вінчиком.
Потім викладаємо туди сир будь-якої жирності і знову перемішуємо, щоб маса стала однорідною.
Всипаємо борошно і розпушувач. Борошно краще заздалегідь окремо змішати з розпушувачем і просіяти в суміш. Але якщо часу мало, то можна просто так все додати.
Перемішуємо все спочатку ложкою, потім злегка вимішуємо руками. Тісто має вийти дуже ніжним, м'яким і трохи липким, майже як для сирників, тільки трохи крутіше і щільніше. Але підсипати борошно або обвалювати в ньому тісто більше не потрібно.
Збираємо тісто в брусочок і ділимо на вісім частин.
Формуємо руками невеликі перепічки. Просто придавлюємо шматочок і розтягуємо. Все робимо без присипання борошном.
Перекладаємо перепічки на деко, застелене пергаментним папером і змащуємо яйцем.
А зверху укладаємо натертий на крупній тертці сир. Найкраще якийсь тягучий типу Сулугуні. Чим сиру більше, тим смачніше і рум'яніше виходять перепічки.
Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 18-20 хв. при 180°С.
Їсти їх, звичайно, найкраще, поки вони гарячі. Але якщо все одразу не з'їли, то можна потім їх просто розігріти.