Як приготувати ідеальний гарячий шоколад вдома: прості рецепти для затишних вечорів

Як приготувати ідеальний гарячий шоколад вдома: прості рецепти для затишних вечорів

Гарячий шоколад - це справжня насолода, особливо в прохолодні дні, коли так хочеться тепла і затишку. Його густий аромат, оксамитова текстура та насичений смак здатні миттєво підняти настрій.

Ідеальний гарячий шоколад можна прямо у себе вдома - без складних інгредієнтів і зайвих зусиль.

Зберігайте три рецепти гарячого шоколадного напою.

Гарячий шоколад класичний

Інгредієнти:

плитка натурального шоколаду - 100 г

молоко - 0,5 л

цукор, вода

вершки для оздоблення

Як приготувати:

Розламайте плитку шоколаду на дрібні шматочки (для кращого розтоплення) і додайте трохи води.

Поставте суміш до мікрохвильовки або на плиту на повільний вогонь. Дочекайтеся, коли шоколад повністю розчиниться.

Приготуйте молоко, трохи підігрійте його.

Потім у підігріте молоко влийте розплавлений шоколад.

Додайте цукор до смаку, все добре перемішайте до однорідного кольору.

Зверху можна прикрасити вершками чи посипати корицею.

Гарячий шоколад-чизкейк

Інгредієнти:

1 скл. молока

¼ ч. л. ванільного екстракту

60 г подрібненого білого шоколаду

60 г вершкового сиру кімнатної температури, нарізаного на 16 частин

крихти печива і збиті вершки для декору

Як приготувати:

В середній каструлі нагрійте молоко на середньому вогні, але не кип'ятіть.

Зменште вогонь до мінімуму, а потім збийте молоко з ванільним вершковим сиром.

Додайте білий шоколад і розплавте його.

Подавати можна зі збитими вершками та крихтами печива.

Гарячий шоколад по-італійськи

Італійський гарячий шоколад – це неймовірно смачний напій, який ви повинні скуштувати хоча б раз.

Інгредієнти:

перець чилі - 2 стручки

цукор - 100 г

какао - 100 г

вода - 1 л

мигдаль і фундук

дрібка анісу та ваніліну, ачіоті (використовувати за бажанням)

порошок олександрійської троянди

Як приготувати:

Змішайте в блендері 2 стручки чилі, дрібку анісу, 100 г цукру, 100 г какао.

Додайте по 12 шт. мигдалю і фундука.

Всипте пакетик ваніліну (можна взяти справжню ваніль), ачіоті за смаком.

Додайте порошок олександрійської троянди, доведіть масу до однорідного кольору.

Закип'ятіть воду.

Пропустіть суміш через сито для усунення осаду, підігрійте.

Збийте віночком для отримання піни, розлийте до чашок.



Загрузка...