Овочеві сирники з пармезаном на сніданок: страва вразить найвибагливіших
Сирники бувають не лише солодкі. Якщо додати до класичного рецепта овочі та ароматний пармезан, отримаємо смачну, поживну та незвичну страву, яка сподобається навіть тим, хто не в захваті від овочів.
Такі сирники чудово пасують до сніданку, обіду чи навіть легкої вечері. А головне - готувати просто, швидко й без зайвого клопоту.
Сирники з овочами та пармезаном
Інгредієнти
Домашній сир - 300 г;
пармезан - 100 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 4 ст. л.;
цвітна капуста - 50 г;
морква - 50 г;
кріп - 50 г;
соняшникова олія;
сіль та спеції.
Як приготувати
Поставте воду на вогонь. Потрібно приготувати цвітну капусту на парі. За бажанням можна брати броколі або додавати в сирники їх разом. Охолоджені овочі наріжте дрібними шматочками.
Для сирників важлива повітряність маси. А це допомагає зробити протирання сиру через сито. Натріть пармезан, подрібніть зелень. Тепер всі компоненти змішайте разом з яйцем, сіллю, перцем. Додайте борошно, але не все. Лишіть трохи для панірування.
Сформуйте сирники поки розігрівається сковорода з олією. Запаніруйте в борошні та відправляйте смажитися. Щоб сирники ввібрали менше олії та дійшли потрібної кондиції, перекладіть їх на деко та поставте в духовку на 8 -10 хв. при температурі 170 градусів. Не забудьте зробити соус зі сметани та часнику.