Ніжні картопляні палянички із зеленню: рецепт, який підкорює з першого разу

Ніжні картопляні палянички із зеленню: рецепт, який підкорює з першого разу

Смачні картопляні палянички можна приготувати як на сніданок, так і на вечерю. Вони поживні, легенькі та зі свіжою зеленню й хрумкою скоринкою. Готуються просто, смакують усім - особливо з ложкою сметани або салатом.

Як приготувати смачні картопляні палянички з зеленню і без олії, повідомляє посилання на рецепт блогерки Сніжани Дудок в Instagram.

Що вам знадобиться

  • Картопля - 1,2 кг
  • Олія - 4 ст. ложки
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Розпушувач - 2 ч. ложки
  • Сіль - до свого смаку
  • Перець чорний мелений - до свого смаку
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля - до свого смаку

Можна додати також кінзу та молодий часник - за вашим смаком

Приготування картопляних паляничок

Зелень помийте, обсушіть та дрібно наріжте. Картоплю відваріть та потовчіть у пюре. Додайте у картоплю сіль, перець чорний молотий, олію і ваші улюблені спеції. Потім всипайте нарізану зелень та добре перемішайте.

Борошно просійте та поєднайте з розпушувачем, змішайте за картоплею і вимісіть на столі м'яке тісто. Борошна може бути трошки більше або менше, ніж у рецепті - дивіться по консистенції тіста.

Готове тісто розділіть на кілька кульок (залежно від бажаного розміру паляничок). Кожну кульку розкачайте у коржик.

Розігрійте сковорідку і смажте палянички без додавання будь-якого жиру - з обох боків до рум'яної скоринки.

До паляничок додайте сметану, грецькій або турецький йогурт.

Джерело: www.rbc.ua



Загрузка...