Як з паски приготувати вишуканий десерт: ця ідея врятує засохлу великодню випічку

Як з паски приготувати вишуканий десерт: ця ідея врятує засохлу великодню випічку

Навіть якщо паска вже втратила свою м'якість і апетитний вигляд, не поспішайте її викидати.

Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться рецептом, який перетворить звичайну засохлу паску на вишуканий десерт із ресторанним шармом. Трішки вершків, кави та коньяку - перед вами новий смаковий шедевр.

Тірамісу з паски

Інгредієнти

Засохла паска - 1 шт.

Цукор - 100 г.

Жовток - 100 г.

Кава (зварена) - 200 мл.

Коньяк або Ром - 30 мл.

Вершки 30-33% - 350 мл.

Сир маскарпоне - 350 г.

Какао - 2 ст. л

Як приготувати

Змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть.

Збийте міксером в густу піну вершки.

Змішайте охолоджені яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.

Змішайте в мисці зварену каву з коньяком.

Поріжте пасочку та обмакуйте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки відтиснути їх від лишньої рідини руками.

Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім'єю.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...