Як з паски приготувати вишуканий десерт: ця ідея врятує засохлу великодню випічку
Навіть якщо паска вже втратила свою м'якість і апетитний вигляд, не поспішайте її викидати.
Шеф-кухар Олександр Огороднік ділиться рецептом, який перетворить звичайну засохлу паску на вишуканий десерт із ресторанним шармом. Трішки вершків, кави та коньяку - перед вами новий смаковий шедевр.
Тірамісу з паски
Інгредієнти
Засохла паска - 1 шт.
Цукор - 100 г.
Жовток - 100 г.
Кава (зварена) - 200 мл.
Коньяк або Ром - 30 мл.
Вершки 30-33% - 350 мл.
Сир маскарпоне - 350 г.
Какао - 2 ст. л
Як приготувати
Змішайте цукор з жовтками в глибокій мисці та збивайте вінчиком на водяній бані поки маса не стане світлішою і однорідною (63 градусів). Остудіть.
Збийте міксером в густу піну вершки.
Змішайте охолоджені яйця зі збитими вершками та сиром маскарпоне до однорідної маси.
Змішайте в мисці зварену каву з коньяком.
Поріжте пасочку та обмакуйте її в каву, крихти можете засипати також в каву і потім трішки відтиснути їх від лишньої рідини руками.
Викласти обмочену пасочку в форму та перемастити кремом, присипати какао і насолоджуватись усією сім'єю.