Хрусткі соковиті чебуреки на окропі: тісто не рветься і добре "тримає" начинку
Два найпопулярніші варіанти, як готувати тісто на чебуреки - це використовувати окріп. Додатково деякі господині наливають горілку, хтось обходиться без неї. Подивіться на обидва рецепти, порівняйте і виберіть найбільш підходящий для себе.
Хрусткі "пухирчасті" чебуреки - рецепт із горілкою
Тісто на чебуреки на окропі з горілкою готується дуже просто, а кефір у складі начинки допомагає м'ясу стати більш соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна;
- 150 мл води;
- 1 ст. л горілки;
- 1 куряче яйце;
- 1 ст.л рослинної олії;
- сіль;
- 350 гр м'яса (можете брати будь-яке);
- дві ріпчасті цибулі;
- зелень;
- півсклянки кефіру;
- перець, сіль.
У каструлю з водою влити олію, посолити, довести до кипіння. Прямо в окріп всипати 0.5 склянки просіяного борошна і швидко перемішати вінчиком. Остудити до теплого стану, потім вбити яйце і влити горілку, знову збити вінчиком. Поступово всипати решту борошна, замішуючи тісто ложкою, коли стане важко - замішуйте руками. Наприкінці загорнути тісто в плівку, залишити на 30 хвилин.
У цей час приготувати начинку - м'ясо та цибулю пропустити через м'ясорубку, додати подрібнений кріп та\або петрушку. Перекласти інгредієнти в миску, почати вливати кефір, помішуючи масу.
Розділити тісто на 8 однакових шматків, кожен з яких розкачати в пласт приблизно 2-3 мм заввишки. Столову ложку начинки викласти на тісто, розрівняти по половині. Другою половиною накрити, з'єднати краї. Смажити чебуреки на сковороді з двома-трьома склянками олії, постійно її підливаючи. Готове частування викласти спочатку на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир, а потім подати до столу.
Рецепт тіста на чебуреки без горілки
Тісто на чебуреки на окропі без горілки та оцту виходить ніжним і еластичним. Його легко розкачувати, воно добре "утримує" начинку, не рветься, а під час смаження починає вкриватися бульбашками.
Інгредієнти:
- 150 мл окропу;
- 250 гр борошна;
- дві столові ложки рафінованої олії;
- половина чайної ложки солі;
- одна ріпчаста цибуля;
- по 150 грамів свинини та яловичини;
- 50-60 мл холодної води;
- сіль, перець.
Закип'ятити воду, влити олію і посолити. Отриману суміш влити тонкою цівкою в ємність із борошном, ложкою замісити тісто. Почекати, поки охолоне, почати вимішувати руками. Через п'ять хвилин перекласти тісто в плівку, залишити на кухні на півгодини.
Фарш пропустити через м'ясорубку, так само подрібнити цибулю. Посолити, поперчити, влити воду, перемішати. Розділити фарш на вісім частин, взяти тісто, розкачати в пласт приблизно 24 в діаметрі. У центр покласти столову ложку м'ясної начинки, розподілити по одній частині тіста. Накрити другою частиною, защепити краї. Смажити на сковороді з великою кількістю олії, наприкінці викласти чебуреки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Джерело: УНІАН