Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка

Тюльпани на тарілці: як приготувати соус за рецептом Клопотенка

У мережі набирає популярності новий незвичайний тренд - люди їдять тюльпани.

Дехто запевняє, що ці квіти можна додавати до салатів і десертів, а інші попереджають про ризик отруєння. Адже деякі частини рослини можуть містити токсичні речовини.

Щоб розібратися, чи справді тюльпани їстівні, кулінар Євген Клопотенковирішив приготувати з них страву.

"Я не один раз подавав тюльпани в ресторані. Але важливо, щоб тюльпани були фермерськими або вирощені у вас на городі. Бо якщо ви купуєте тюльпани в магазинах, вони часто приїжджають з Голландії і вони оброблені. Якщо маєте власні квіти, ви можете нафарширувати пелюстки або просто їх їсти або маринувати", - каже Євген Клопотенко.

Якщо хочете приготувати стебла, то з нього вийде гарний соус з додаванням горіхів.

Тюльпани мають гарний смак. Трішки схожі на горох, трішки на спаржу.

Соус

Потрібні горіхи, оливкова олія та стебла тюльпанів.

Всі інгредієнти змішати блендером.

Їжте зі шматочком багету, але небагато, максимум один-два. Трохи можна спробувати, для класного смаку та емоцій. Але не більше, зауважив Клопотенко.

Джерело: gazeta



Загрузка...