Сирна запіканка без манки як суфле: танутиме в роті - рецепт

Сирна запіканка без манки як суфле: танутиме в роті - рецепт

Страви з сиру можна готувати по-різному - хтось робить сирники або ватрушки, навіть смажить млинці з кисломолочною начинкою, але сирна запіканка завжди поза конкуренцією. Як приготувати її так, щоб вона вийшла повітряною та ніжною - читайте в матеріалі.

Сирна запіканка в духовці з борошном

За цим рецептом ви зможете приготувати легкий, корисний і ситний сніданок.

Інгредієнти:

  • 250 грамів сиру;
  • два яйця;
  • дві столові ложки борошна;
  • сіль, ванільний цукор за смаком;
  • дві столові ложки цукрової пудри.

Сир необхідно перебити в блендері так, щоб він нагадував пасту. Якщо продукт занадто сухий, можна влити трохи води або молока. Потім додати до нього яєчні жовтки, ванільний цукор, сіль, борошно і цукрову пудру. Знову перебити блендером до однорідної консистенції. Окремо збити білки до стійких піків, ввести в тісто й акуратно перемішати силіконовою лопаткою. Розігріти духовку до 180 градусів, перелити масу у форму для запікання. Поставити на деко і випікати 40 хвилин. Коли запіканка з сиру буде готова, її потрібно остудити і тільки потім подавати до столу.

Запіканка сирна без манки та борошна

Універсальний рецепт, у якому не передбачені "обважнювачі" - страва виходить пишною і ніжною.

Інгредієнти:

  • 400 грамів сиру у вигляді пасти;
  • три курячих яйця;
  • п'ять столових ложок цукру;
  • дві столові ложки з гіркою сметани;
  • дві столові ложки з гіркою крохмалю;
  • сіль;
  • ванільний цукор;
  • вершкове масло.

У мисці з'єднати сир, яєчні жовтки, сметану, ванільний цукор, крохмаль, сіль і цукор. Збити до отримання однорідної консистенції. В окремій ємності збити яєчні білки до стійких піків, акуратно ввести в тісто силіконовою лопаткою. Перемішати, викласти масу у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 35-40 хвилин. Будьте готові до того, що запіканка сирна буде пишною, але після охолодження трохи "впаде" - це нормально, і на смакових якостях ніяк не позначиться.



Загрузка...