Як зварити яйця, щоб легко чистилися: спробуйте спосіб шеф-кухаря(відео)

Як зварити яйця, щоб легко чистилися: спробуйте спосіб шеф-кухаря(відео)

Зовсім скоро українці почнуть готуватись до Великодня.

Тому обовʼязково збережіть собі спосіб варіння яєць, за яким легко почистити шкаралупу.

Ним поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.

Поради

Вибирайте яйця, яким 5-7 днів.

Свіжі яйця важче чистяться, бо в них щільна зв'язка між білком і плівкою під шкаралупою.

"Сьогодні покажу, як покращити чищення навіть свіжим яйцям. Додайте 1/2 ч. л. соди на 1 л води. Це допомагає зруйнувати зв'язок між білком і шкаралупою. Варіть яйця при легкому кипінні, щоб не потріскалися", - наголошує кулінар.

Для початку запам'ятайте, скільки часу варити яйця:

6-7 хвилин - рідкий жовток

9-10 хвилин - кремовий жовток

11-12 хвилин - повністю твердий жовток.

Одразу перекладіть яйця у дуже холодну воду, краще з льодом і залиште на 5 хвилин.

Це створює паровий прошарок під шкаралупою, через що вона легше знімається.

Легко розбийте шкаралупу ложкою.

Починайте чистити з тупого кінця - там є повітряна камера, і шкаралупа відійде швидше.

Джерело: gazeta

 



Загрузка...