Як зварити яйця, щоб легко чистилися: спробуйте спосіб шеф-кухаря(відео)
Зовсім скоро українці почнуть готуватись до Великодня.
Тому обовʼязково збережіть собі спосіб варіння яєць, за яким легко почистити шкаралупу.
Ним поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.
Поради
Вибирайте яйця, яким 5-7 днів.
Свіжі яйця важче чистяться, бо в них щільна зв'язка між білком і плівкою під шкаралупою.
"Сьогодні покажу, як покращити чищення навіть свіжим яйцям. Додайте 1/2 ч. л. соди на 1 л води. Це допомагає зруйнувати зв'язок між білком і шкаралупою. Варіть яйця при легкому кипінні, щоб не потріскалися", - наголошує кулінар.
Для початку запам'ятайте, скільки часу варити яйця:
6-7 хвилин - рідкий жовток
9-10 хвилин - кремовий жовток
11-12 хвилин - повністю твердий жовток.
Одразу перекладіть яйця у дуже холодну воду, краще з льодом і залиште на 5 хвилин.
Це створює паровий прошарок під шкаралупою, через що вона легше знімається.
Легко розбийте шкаралупу ложкою.
Починайте чистити з тупого кінця - там є повітряна камера, і шкаралупа відійде швидше.
Джерело: gazeta