Маринований оселедець у томатному соусі: ідеальний варіант урізноманітнити знайомий смак
Шеф-кухар Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка раніше поділилася рецептом паштету зі скумбрії, розповіла, як приготувати маринований оселедець в томатному соусі.
«Всім привіт! Сьогодні даю рецепт маринованого оселедця в томатному соусі. Ідеальний варіант як урізноманітнити улюбленого оселедця чи скумбрію. А я дуже люблю цю рибку. Раджу одразу брати більше цибулі, бо вона тут виходить прям дуже смачна», — написала вона.
Інгредієнти:
Оселедець — 1 шт;
Цибуля салатна або червона — 1 шт;
Для соусу:
Томатний соус — 200 г;
Оцет 9% - 30 г;
Олія — 80 г;
Цукор — 1 ст л;
Сіль — 1 ст л;
Лавровий лист — 2 шт;
Коріандр — дрібка;
Перець чорний — 0,5 ч л;
Гірчиця діжонська — 1 ч л;
Перець духмяний — 2−3 шт
Також можна додати пару штучок гвоздики
Спосіб приготування:
«Оселедець чистимо і нарізаємо. За бажанням можна філерувати. Цибулю нарізаємо напівкільцями. Викладаємо все в банку шарами. Я ще додала трішки кропу. Для соусу просто все змішаємо та проваримо. Пробуємо! І додаємо що більше подобається, бо я люблю коли в маринаді більше цукру і додаю більше цукру. Даємо охолонути. Заливаємо рибу. Якщо риба була слабої солі (вже засолена), то можна їсти через годину — дві. Якщо сира, то дайте постояти мінімум 6 годин, краще ніч. Готово», — написала вона.