Будуть смачніші за м'ясні: секретний рецепт приготування найніжніших капустяних котлет

Будуть смачніші за м'ясні: секретний рецепт приготування найніжніших капустяних котлет

Котлети можна приготувати з багатьох продуктів, але потрібно знати деякі секрети кулінарів, щоб зробити таку страву смачнішою. Наприклад, котлети з капусти - і ця страва може вас дійсно вразити, тим більш, що їх можна їсти навіть у піст.

Що вам знадобиться:

  • Капуста - 700 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Манна крупа - 3-4 ст. ложки
  • Сушений часник - 1 ч. ложка (або 2-3 зубчики)
  • Олія для смаження
  • Панірувальні сухарі
  • Сіль, молотий чорний перець, інші спеції - до вашого смаку

Як готувати найсмачніші капустяні котлети

Капустину потрібно добре помити та дрібно нашаткувати. Покладіть капусту у каструлю, додайте трохи солі, залийте водою та поставте на вогонь.

Доведіть воду до кипіння, а потім потрібно зменшити вогонь та залишити на плиті ще на 15-25 хвилин.

Якщо капуста дуже стара - то лишіть на довше, якщо не дуже - то вистачить й 15 хвилин.

Цибулю наріжте дрібно, а моркву натріть на тертці. Також потрібно очистити та натерти на тертці картоплю.

З капусти злийте воду, а цибулю з морквою обсмажте на сковороді 5-7 хвилин, до золотавої скоринки. Додайте сіль, перець, часник та свої улюблені спеції. Добре все перемішайте.

В глибоку миску складіть капусту, натерту картоплю та обсмажені овочі. Додайте манну крупу та вимішуйте до однорідності.

Змочіть у теплій воді руки та сформуйте котлети. Щоб отримати смачну скоринку, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Смажте на сковороді з обох сторін до скоринки.

Подавати можна як гарячими, так і холодними. Можна посипати зеленню або додати сметану чи улюблений соус.

Джерело: www.rbc.ua



Загрузка...