Будуть смачніші за м'ясні: секретний рецепт приготування найніжніших капустяних котлет
Котлети можна приготувати з багатьох продуктів, але потрібно знати деякі секрети кулінарів, щоб зробити таку страву смачнішою. Наприклад, котлети з капусти - і ця страва може вас дійсно вразити, тим більш, що їх можна їсти навіть у піст.
Що вам знадобиться:
- Капуста - 700 г
- Картопля - 2 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Манна крупа - 3-4 ст. ложки
- Сушений часник - 1 ч. ложка (або 2-3 зубчики)
- Олія для смаження
- Панірувальні сухарі
- Сіль, молотий чорний перець, інші спеції - до вашого смаку
Як готувати найсмачніші капустяні котлети
Капустину потрібно добре помити та дрібно нашаткувати. Покладіть капусту у каструлю, додайте трохи солі, залийте водою та поставте на вогонь.
Доведіть воду до кипіння, а потім потрібно зменшити вогонь та залишити на плиті ще на 15-25 хвилин.
Якщо капуста дуже стара - то лишіть на довше, якщо не дуже - то вистачить й 15 хвилин.
Цибулю наріжте дрібно, а моркву натріть на тертці. Також потрібно очистити та натерти на тертці картоплю.
З капусти злийте воду, а цибулю з морквою обсмажте на сковороді 5-7 хвилин, до золотавої скоринки. Додайте сіль, перець, часник та свої улюблені спеції. Добре все перемішайте.
В глибоку миску складіть капусту, натерту картоплю та обсмажені овочі. Додайте манну крупу та вимішуйте до однорідності.
Змочіть у теплій воді руки та сформуйте котлети. Щоб отримати смачну скоринку, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Смажте на сковороді з обох сторін до скоринки.
Подавати можна як гарячими, так і холодними. Можна посипати зеленню або додати сметану чи улюблений соус.