Борщ із качкою та чорносливом: вишуканий варіант традиційної страви українців

Борщ із качкою та чорносливом: вишуканий варіант традиційної страви українців

На яких тільки бульонах не готують традиційний український борщ: і зі свининою, і з телятиною, і з курятиною чи навіть курячими потрошками.

А профільне видання «Шуба» ділиться рецептом борщу, який готують з качкою та чорносливом. Рекомендується брати качині крила, шию та ніжки або половину качиної тушки. Чорнослив краще брати м’який і соковитий, без кісточок.

Інгредієнти:

  • Качка — половина тушки;
  • Буряк — 300 г;
  • Капуста білокочанна — 400 г;
  • Картопля — 4 шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Корінь петрушки — 1 шт.;
  • Корінь селери — 100 г;
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • Чорнослив — 10 шт.;
  • Паста томатна — 4 ст. л.;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Петрушка — один пучок;
  • Кріп — один пучок;
  • Олія — 3 ст. л.;
  • Оцет яблучний — 2 ст. л.;
  • Цукор — 2 ст. л.;
  • Лавровий лист — 3 шт.;
  • Перець духмяний — 5 горошин;
  • Перець чилі — за смаком;
  • Любисток — за смаком;
  • Оцет — 1 ч. л.;
  • Сіль — за смаком;
  • Сметана — 120 г.

Приготування: 

  • М'ясо качки залити 4 літрами холодної води, довести до кипіння, знімаючи піну. Додати сіль, лавровий лист, духмяний перець та варити на слабкому вогні близько 1,5 години.
  • Буряк нарізати тонкою соломкою та тушкувати на пательні разом із сіллю, цукром, оцтом, томатною пастою та 150 мл бульйону 30 хвилин.
  • Цибулю нарізати чвертькільцями, а моркву, корінь петрушки й селери — соломкою. Пасерувати у пательні на середньому вогні о10−15 хвилин, посипавши цукром.
  • Картоплю нарізати кубиками, капусту нашинкувати, а чорнослив розрізати на половинки.
  • Качку дістати з бульону, а у нього покласти картоплю, сіль, лавровий лист, духмяний перець та пасеровані овочі. Варити 5−7 хвилин після закипання.
  • Додати капусту і любисток, довести до кипіння та варити ще 10 хвилин.
  • Ддодати буряк з томатом, чорнослив і знову довести до кипіння. Посолити та зняти каструлю з вогню, додати зелень, гострий перець та пропущений через прес часник.
  • Дати борщу настоятися (краще кілька годин), а перед подачею додати шматочки м'яса та сметану.


Загрузка...