Смак, відомий з дитинства: рибні котлети по-одеськи

Смак, відомий з дитинства: рибні котлети по-одеськи

Рибні котлети по-одеськи – це страва, яка знайома багатьом з ранніх років. Вони ніжні, соковиті та чудово поєднуються з будь-яким гарніром.

Ця страва прекрасно підходить для сімейного обіду, лише потрібно доповнити її улюбленим гарніром або салатом.Пропонуємо скористатися рецептом порталу "На пенсії".

Рибні котлети

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми товстолобика;
– 200 грамів цибулі;
– 100 грамів білого батона (можна солодку булочку);
– 1 яйце;
– 1 морква;
– 1 буряк;
– 1 чайна ложка цукру;
– 40 мілілітрів соняшникової олії;
– 2 лаврових листи;
– сіль, перець – до смаку.

Приготування:

  1. Почистьте рибу, випатрайте її, розріжте вздовж по хребту і виріжте філе з кожної половини.
  2. Цибулю очистьте, помийте, наріжте і обсмажте на олії в сковороді до золотистого кольору, періодично помішуючи.
  3. Філе риби, обсмажену цибулю та батон або солодку булочку (на ваш смак), попередньо вимочену в холодній воді та віджату, двічі пропустіть через м’ясорубку. Додайте яйце, сіль і перець до смаку, ретельно перемішайте фарш.
  4. Моркву та буряк очистьте, помийте і наріжте кружальцями. Лушпиння з однієї великої або двох середніх цибулин помийте та викладіть на дно широкої каструлі, а зверху розкладіть моркву і буряк.
  5. Змочивши руки, сформуйте довгасті котлети й викладіть їх у каструлю на овочі в один шар.
  6. Акуратно налийте воду по стінці каструлі, щоб вона повністю покрила рибу, не розмиваючи котлети.
  7. Додайте сіль, перець і цукор до смаку, поставте на плиту.
  8. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму – риба має томитися. Через годину додайте лавровий лист і долийте ще 300 мілілітрів води.
  9. Джерело: 24tv.ua





Загрузка...