Картопля під сирною шапкою - рецепт Лізи Глінської і на щодень, і на свято
Картопля це універсальний і чи не найулюбленіший овоч українців - важко перерахувати страви, які можна приготувати з неї. Смажена, пюре, в лушпинні, тушкована, деруни - варіантів страв з картоплі просто безліч, однак вона ніколи не набридає.
Відома фудблогерка Ліза Глінська пропонує приготувати ще одну цікаву страву з картоплі - запечену під сирною шапкою.
"В моїй родині завжди готували запечену картоплю. Інколи зі шматочком сала та цибулькою, а інколи із сиром. Будь-як приготовлена картопелька мені здається неймовірно смачною. Її полюбляють як дорослі, так і діти", - поділилася Ліза зі своїми підписниками в Instagram.
Картоплю за цим рецептом блогерка радить приготувати з додаванням ароматної олії з травами. Готувати її дуже просто - спочатку треба запекти картоплю, а потім начинити її тушкованими з вершками грибами. Останній штрих — фірмова "шапочка" з тертого сиру.
Інгредієнти:
- 5 великих картоплин
- 300 г грибів
- цибуля ріпчаста - 1 шт
- ароматна олія з травами базилік, орегано, розмарин
- Сіль, перець - за смаком
- 100 мл вершків (жирність – 15-20%)
- 100 г твердого сиру
Як приготувати запечену картоплю під сирною шапкою
1. Картоплю миємо та витираємо насухо. Обмазуємо ароматною соняшниковою олією з травами та загортаємо у фольгу. Випікаємо в духовці до готовності при температурі 200 градусів.
2. Готуємо начинку: обсмажуємо на ароматній олії цибулю, додаємо дрібно нарізані гриби, солимо, перчимо до смаку. Коли гриби готові, додаємо вершки, прогріваємо.
3. Коли картопля охолоне, зрізаємо 1/3, щоб можна було зробити поглиблення (виїмку).
4. Ложкою дістаємо серцевину, викладаємо туди грибну начинку та посипаємо натертим сиром.
5. Ставимо в духовку на 200 градусів, щоб запікся сир.