Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається

Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається

Хачапурі — це справжнє грузинське свято на нашій кухні, адже це один з найпопулярніших видів грузинської випічки. У 2011 році уряд Грузії навіть запатентував рецепт, зробивши їх національним блюдом. На сковороді чи в духовці - ці коржі з сиром дуже просто і швидко готуються, а кефірне тісто виходить повітряним, пишним і м'яким. Готувати їх можна, хоч щодня, а смакують вони навіть просто до чаю чи замість хліба.

Про те, як приготувати смачне хачапурі, розповіла авторка кулінарного Youtube-блогу "Прості Рецепти з Юлією Шевчук".

"Хачапурі на пательні - чудовий варіант сніданку всього за 10 хвилин, а ще це дуже ситно і смачно", - розповіла авторка відео.

Інгредієнти:

  • кефір - 300 мл,
  • яйця - 1 шт.,
  • твердий сир - 100 г,
  • сода - 0,5 ч. л,
  • борошно - 100 г,
  • кріп - 10 гр,
  • петрушка - 10 г,
  • зелена цибуля - 10 г,
  • сіль, перець - за смаком,
  • вершкове масло для змащування.

Як приготувати хачапурі на кефірі за 15 хвилин

1. Сир натираємо на дрібній тертці.

2. Зелень - петрушку, кріп, зелену цибулю - нарізаємо дрібно. "Можна додати трохи часнику для оригінального смаку", радить Юлія.

3. У глибокій мисці збиваємо яйце, додаємо сіль та перець, а потім вливаємо 300 мл кефіру кімнатної температури і ретельно все перемішуємо вінчиком або ж виделкою.

4. Додаємо 100 г борошна і пів чайної ложки соди, знову все ретельно перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

5. До тіста додаємо натертий сир. "Чим більше сиру, тим смачніше", - радить блогерка.

6. Додаємо до тіста нарізану зелень і все знову гарно перемішуємо.

7. Виливаємо частину тіста (всього з цього обсягу тіста має вийти три коржі) на розігріту пательню і смажимо на сильному вогні під кришкою. Коли нижня сторона коржа підсмажиться, перевертаємо хачапурі і смажимо інший бік.

8. Готові хачапурі змащуємо шматочком вершкового масла.

"Це дуже смачний сніданок - обов'язково приготуйте!", - радить Юлія.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...