Хачапурі на кефірі — суперлегкий рецепт, який завжди вдається
Хачапурі — це справжнє грузинське свято на нашій кухні, адже це один з найпопулярніших видів грузинської випічки. У 2011 році уряд Грузії навіть запатентував рецепт, зробивши їх національним блюдом. На сковороді чи в духовці - ці коржі з сиром дуже просто і швидко готуються, а кефірне тісто виходить повітряним, пишним і м'яким. Готувати їх можна, хоч щодня, а смакують вони навіть просто до чаю чи замість хліба.
Про те, як приготувати смачне хачапурі, розповіла авторка кулінарного Youtube-блогу "Прості Рецепти з Юлією Шевчук".
"Хачапурі на пательні - чудовий варіант сніданку всього за 10 хвилин, а ще це дуже ситно і смачно", - розповіла авторка відео.
Інгредієнти:
- кефір - 300 мл,
- яйця - 1 шт.,
- твердий сир - 100 г,
- сода - 0,5 ч. л,
- борошно - 100 г,
- кріп - 10 гр,
- петрушка - 10 г,
- зелена цибуля - 10 г,
- сіль, перець - за смаком,
- вершкове масло для змащування.
Як приготувати хачапурі на кефірі за 15 хвилин
1. Сир натираємо на дрібній тертці.
2. Зелень - петрушку, кріп, зелену цибулю - нарізаємо дрібно. "Можна додати трохи часнику для оригінального смаку", радить Юлія.
3. У глибокій мисці збиваємо яйце, додаємо сіль та перець, а потім вливаємо 300 мл кефіру кімнатної температури і ретельно все перемішуємо вінчиком або ж виделкою.
4. Додаємо 100 г борошна і пів чайної ложки соди, знову все ретельно перемішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
5. До тіста додаємо натертий сир. "Чим більше сиру, тим смачніше", - радить блогерка.
6. Додаємо до тіста нарізану зелень і все знову гарно перемішуємо.
7. Виливаємо частину тіста (всього з цього обсягу тіста має вийти три коржі) на розігріту пательню і смажимо на сильному вогні під кришкою. Коли нижня сторона коржа підсмажиться, перевертаємо хачапурі і смажимо інший бік.
8. Готові хачапурі змащуємо шматочком вершкового масла.
"Це дуже смачний сніданок - обов'язково приготуйте!", - радить Юлія.