Картопляне варення готують зі спеціями. Тонкощі рецепту

Картопляне варення готують зі спеціями. Тонкощі рецепту

Варенням з фруктів нікого не здивуємо. Навіть - з кульбаби чи кабачків. А справді унікальним смаком здивує варення з картоплі.

Gazeta.ua пропонує цікавий і водночас простий рецепт варення з картоплі та ромом.

Інгредієнти:

330 г. картоплі

250 г. цукру

10 г. ванільного цукру

80 г. води

20 мл. рому

По 1 ч.л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.

Як приготувати

Картоплю вимийте, почистіть і відваріть до готовності. Ще гарячою потовчіть. Має вийте однорідне пюре.

Цукор розчиніть у воді. Доведіть до кипіння. Вийде сироп.

Картопляне пюре додайте до сиропу, що закипів. Туди ж вкиньте спеції, ванільний цукор по рецепту.

Зменшіть вогонь до мінімуму. Постійно помішуйте приблизно 15 хв.

За хвилину до кінця додайте ром і зніміть варення з вогню. Розкладіть в стерилізовані банки. Закрутіть, переверніть банки та дайте охолонути.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...