Смачний та легкий у приготуванні: рецепт найшоколаднішого торта від Мері Беррі
У мережі можна зустріти безліч рецептів шоколадних тортів, проте деяким з них не вистачає насиченого шоколадного смаку. Водночас бісквітний торт від кулінарної письменниці та телеведучої Мері Беррі має саме такий смак, пише Express.
"Зробіть день народження особливим, приготувавши найшоколадніший з шоколадних бісквітів від Мері Беррі. Його дуже легко пекти, і він покритий насиченим ганашем з темного шоколаду", - йдеться у примітках до рецепту.
Інгредієнти для торта
- 50 г какао-порошку;
- шість столових ложок окропу;
- три курячі яйця;
- чотири столові ложки молока;
- 175 г борошна вищого ґатунку;
- одна чайна ложка розпушувача;
- 100 г розпушувача для випічки;
- 300 г цукрової пудри.
Інгредієнти для глазурі
- 150 г чорного шоколаду;
- 150 мл подвійних вершків;
- три столові ложки абрикосового джему.
Спосіб приготування
Спочатку розігрійте духовку до 180 °C, змастіть маслом та вистеліть форми для коржів папером для випічки. Після чого покладіть какао-порошок у велику миску з окропом та добре перемішайте, аби утворилася паста.
Додайте решту інгредієнтів та знову збийте до однорідної маси. Потім розподіліть тісто по формах та випікайте близько 20-25 хвилин.
Водночас для глазурі та начинки вам потрібно додати шоколад та вершки в миску та приготувати їх на паровій бані впродовж 10 хвилин або до повного розплавлення.
Після чого відставте в сторону та залиште остигати. Коли коржі будуть готові, дістаньте їх з духовки та дайте їм охолонути у формах впродовж 10 хвилин.
Під час прикрашання, намастіть верхівки кожного коржа абрикосовим джемом, потім залийте їх половиною глазурі, а решту викладіть зверху.
Джерело: unian