Смачний та легкий у приготуванні: рецепт найшоколаднішого торта від Мері Беррі

Смачний та легкий у приготуванні: рецепт найшоколаднішого торта від Мері Беррі

У мережі можна зустріти безліч рецептів шоколадних тортів, проте деяким з них не вистачає насиченого шоколадного смаку. Водночас бісквітний торт від кулінарної письменниці та телеведучої Мері Беррі має саме такий смак, пише Express. 

"Зробіть день народження особливим, приготувавши найшоколадніший з шоколадних бісквітів від Мері Беррі. Його дуже легко пекти, і він покритий насиченим ганашем з темного шоколаду", - йдеться у примітках до рецепту.

Інгредієнти для торта

  • 50 г какао-порошку;
  • шість столових ложок окропу;
  • три курячі яйця;
  • чотири столові ложки молока;
  • 175 г борошна вищого ґатунку;
  • одна чайна ложка розпушувача;
  • 100 г розпушувача для випічки;
  • 300 г цукрової пудри.

Інгредієнти для глазурі

  • 150 г чорного шоколаду;
  • 150 мл подвійних вершків;
  • три столові ложки абрикосового джему.

Спосіб приготування

Спочатку розігрійте духовку до 180 °C, змастіть маслом та вистеліть форми для коржів папером для випічки. Після чого покладіть какао-порошок у велику миску з окропом та добре перемішайте, аби утворилася паста. 

Додайте решту інгредієнтів та знову збийте до однорідної маси. Потім розподіліть тісто по формах та випікайте близько 20-25 хвилин. 

Водночас для глазурі та начинки вам потрібно додати шоколад та вершки в миску та приготувати їх на паровій бані впродовж 10 хвилин або до повного розплавлення. 

Після чого відставте в сторону та залиште остигати. Коли коржі будуть готові, дістаньте їх з духовки та дайте їм охолонути у формах впродовж 10 хвилин. 

Під час прикрашання, намастіть верхівки кожного коржа абрикосовим джемом, потім залийте їх половиною глазурі, а решту викладіть зверху. 

Джерело: unian



Загрузка...