Якщо ви не готували котлетки з гарбуза, спробуйте, це дуже смачно
19 октября в 10:16
Що приготувати з гарбуза - котлети
Зазвичай смачні котлети — це котлети з м'яса. Але цей рецепт незвичайний тим, що серед основних інгредієнтів – гарбуз. Розповідаємо, як приготувати смачні гарбузові котлети.
Інгредієнти:
- Очищений гарбуз – 550 г.
- Картопля – 350 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна олія для смаження – 1-2 ч. л
- Борошно вівсяне або пшеничне – - 1-2 ст. л .
- Панірувальні сухарі – 100-150 г.
- Сіль – на смак.
- Мелений чорний перець – на смак.
- Спеції – на смак.
- Часник – 1-2 зубчики.
Приготування:
- Подрібніть у блендері або натріть на тертці картоплю та ріпчасту цибулю. Ретельно все перемішайте. Цибуля не дозволить картоплі потемніти.
- Подрібніть у блендері гарбуз і додайте його до картопляно-цибулевої маси. Додайте 1-2 щіпки солі, ретельно все перемішайте і залиште суміш на 5-10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Злийте весь сік, що виділився. Овочева суміш повинна залишатися лише трохи вологою. Так і котлети вийдуть соковитими.
- Додайте подрібнений часник, спеції (мелений чорний перець, трохи паприки та хмелі-сунелі), свіжу зелень на смак. Ретельно все перемішайте.
- Помішуючи суміш, порціями додайте борошно.Орієнтуйтеся на соковитість компонентів, як тільки суміш стане в’язкою, щоб було зручно формувати з неї котлети, гарбузовий “фарш” для котлет готовий. Залиште суміш на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона настоялася і стала ще більш однорідною.
- Сформуйте невеликі котлети. Обваляйте підготовлені котлети в панірувальних сухарях.
- Розігрійте невелику кількість рослинної олії та на середньому вогні обсмажте підготовлені котлети по 2-3 хвилини з двох боків до золотистого кольору.
- Викладіть гарбузові котлети у змащену олією форму для запікання. Помістіть у розігріту до 200 градусів духовку та випікайте 20-30 хвилин, до готовності.
Подавати можна зі сметаною або будь-яким соусом на ваш смак. Смачного.
Загрузка...