Хіт сезону: знаменита шарлотка з яблуками на сковороді
Шарлотка – один з найпопулярніших варіантів, коли йдеться про необхідність використати яблука. Вам навіть не треба вмикати духовку!
Для приготування повітряної шарлотки не завжди потрібно вдаватися до випікання. Пательня – це девайс, з яким можливо абсолютно все, розповідає "На пенсії".
Рецепт шарлотки на сковороді
Час: 50 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2–3 яблука;
– 3 яйця;
– 150 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 120 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 20 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка олії.
Приготування:
-
Наріжте яблука скибочками. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром за допомогою міксера до густої, пишної маси – це займе приблизно 5 – 6 хвилин.
-
Просійте борошно та змішайте його з розпушувачем. Поступово додавайте сухі інгредієнти до збитих яєць, перемішуючи до однорідності.
-
Сковороду з товстим дном ретельно змастіть вершковим маслом та олією. Викладіть яблука, а зверху залийте їх тістом.
-
Накрийте сковороду кришкою і готуйте шарлотку на мінімальному вогні протягом 30 – 35 хвилин.
Смачного!