Ікра з буряка на зиму: і соус, і закуска, і заправка до борщу

Ікра з буряка на зиму: і соус, і закуска, і заправка до борщу

Українські господині-вигадниці, які вже завершують сезон консервування, мріють створити по-справжньому універсальну заготовку, аби її можна було використати і як закуску, і як основу для перших страв.

І тут справжньою знахідкою буде рецепт ікри з буряка, яку навели автори популярного Telegram-каналу «Дача. Сад та город».

Вдже така ікра може стати і соусом, і заправкою для борщу, і намазкою на бутерброди.

Інгредієнти: 

  • буряк (очищений) — 1,5 кг
  • цибуля (очищена) — 500 г
  • олія соняшникова — 125 мл
  • сіль — 2 ст. ложки (без верху)
  • цукор- 100 г
  • перець мелений (за смаком)
  • паприка — 0,5 ст. ложки
  • коріандр мелений — 0,5 ст. ложки
  • перець гострий (за смаком)
  • оцет 9% - 2 ст. ложки

Приготування

Помістіть буряк у велику каструлю, залийте водою і варіть протягом 30 хвилин. 

Воду злийте, буряк повністю остудіть.

Цибулю треба нарізати дуже дрібно.

 

У великій каструлі з товстим дном розігрійте соняшникову олію.

Додайте цибулю і добре її обсмажте.

В окрему ємність покладіть натертий буряк, сіль, цукор, спеції та оцет, додайте підсмажену цибулю і добре перемішайте.

Поставте ікру на вогонь. Доведіть до кипіння і тушкуйте, постійно помішуючи, протягом 20 хвилин.

Гарячу ікру розкладіть по сухих банках, закрийте кришками, переверніть банки і залиште до повного охолодження.



Загрузка...