У захваті будуть навіть ті, хто не любить гарбуз: 2 найвдаліші рецепти гарбузової каші
Гарбуз багатий на клітковину і калій, а також містить харчові волокна, які знижують рівень холестерину. Запам'ятовуйте, як зварити кашу так, щоб їли навіть ті, хто не любить гарбуз.
Гарбузова каша з рисом на молоці
- 220 гр гарбуза;
- 150 мл молока;
- 50 мл води;
- 50 гр круглого рису;
- 1 ст.л цукру;
- 20 гр вершкового масла;
- сіль за смаком.
Інструкція, як варити гарбузову кашу з рисом на молоці за цим рецептом.
Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками. Перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімального і тушкувати гарбуз 10 хвилин. Після того як гарбуз стане м'яким, влити молоко, всипати сіль і цукор. Можна за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.
Довести до кипіння, потім розсипати рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залишити в такому вигляді і варити до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можна розім'яти ложкою в пюре або залишити так - на ваш розсуд.
Гарбузова каша з пшоном на молоці
- 500 гр гарбуза;
- 200 г пшона;
- 2 склянки молока;
- 1 склянка води;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 2\3 ч. л. без гірки солі;
- 1 ст. л. вершкового масла (за бажанням).
Запам'ятовуйте, як зварити гарбузову кашу з пшоном за цим рецептом.
Гарбуз очистити від шкірки, нарізати шматочками або натерти на тертці. Викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона не повністю покривала гарбуз. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
Поставити молоко на вогонь, але не кип'ятити. Промити пшоно 3 рази, востаннє використовувати холодну воду. Гарбуз подрібнити блендером, додати пшоно, влити молоко, перемішати. Після того як каша гарбузова з пшоном на молоці закипить, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 30 хвилин до готовності, помішуючи. Подавати кашу з маслом.