Вірусний апетитний гарбузовий лате-торт легко приготувати для всієї родини
У мережі завірусився рецепт гарбузового пирога, який буквально змушує людей "пускати слинки".
Як пише Express, рецептом у соцмережах поділилася мережа пекарень In Bloom Bakery. З настанням сезону власниця компанії та пекарка Джіні Даєр почала готувати різноманітні осінні частування - булочки з корицею та чаєм, чизкейк із гарбуза, яблучний масляний торт і багато чого іншого.
Але переможцем серед шанувальників було визнано гарбузовий пряний лате-торт. Сама Джинні описує частування як "дуже м'який і вологий" торт, "просочений солодкою, пряною, молочною глазур'ю з вершкового сиру".
Частування розраховане на 16 осіб, його приготування займає годину і 30 хвилин, а випікання - 38 хвилин.
Гарбузовий пиріг - рецепт
Для пирога:
- 281 г борошна;
- чайна ложка спецій для гарбузового пирога;
- 1,5 чайних ложки розпушувача;
- половина чайної ложки солі;
- 140 грамів вершкового масла;
- 300 грамів цукру;
- два яйця;
- одна чайна ложка ванільного екстракту;
- 120 мл пахти;
- 244 грами гарбузового пюре.
Для просочення лате:
- чверть чашки еспресо або міцної кави;
- 80 мл молока;
- 150 грамів згущеного молока;
- чверть чайної ложки спецій для гарбузового пирога;
- чайна ложка ванільного екстракту.
Для глазурі з вершкового сиру:
- 224 грами вершкового масла;
- 226 грамів холодного вершкового сиру;
- 260 грамів цукрової пудри;
- 1,5 чайних ложки ванільного екстракту;
- дві чайні ложки розчинного порошку еспресо;
- 1,5 чайних ложки спецій для гарбузового пирога.
-
Як приготувати гарбузовий пиріг?
Розігрійте духовку до 180 °C, застеліть форму для випічки пергаментним папером.
У мисці змішайте борошно, соду, розпушувач, сіль і спеції для гарбузового пирога.
В окремій мисці збийте протягом двох хвилин розм'якшене масло і цукор. Додайте яйця та ваніль до тієї самої суміші, доки суміш не стане блідою та однорідною. Додайте маслянку та пюре з консервованого гарбуза. Потім додайте суміш сухих інгредієнтів і перемішайте. Тісто готове.
Вилийте тісто у форму і випікайте в духовці протягом 35-38 хвилин. Після того, як тісто пропечеться, дістаньте його з духовки і дайте охолонути на решітці протягом 30 хвилин.
Поки пиріг остигає, зробіть лате, змішавши еспресо, молоко, згущене молоко, спеції для гарбузового пирога і ванільний екстракт.
Також, поки пиріг вистигає, зробіть глазур із вершкового сиру, додавши масло і збивши. Потім додайте холодні вершки до сиру і перемішуйте до утворення пишної маси, додаючи потроху цукрову пудру і перемішуючи.
Розчиніть порошок еспресо у ванільному екстракті в невеликій формочці та додайте його в глазур разом зі спеціями для гарбузового пирога і перемішайте.
Коли пиріг повністю охолоне, зріжте дуже тонкий шар з верху пирога гострим ножем. Зробіть отвори вгорі пирога дерев'яною паличкою.
Покрийте верх пирога товстим шаром глазурі з вершкового сиру еспресо за допомогою лопатки. Посипте зверху спеціями для гарбузового пирога.
Готовий пиріг розріжте на 16 скибочок і подавайте.
"Він такий неймовірно м'який, наповнений теплим осіннім смаком, з найідеальнішою текстурою", - додала Джинні.
- Джерело: www.unian.ua