Що приготувати з зелених помідорів: записуйте перевірений рецепт зимової закуски

Що приготувати з зелених помідорів: записуйте перевірений рецепт зимової закуски

У багатьох на городах досі залишаються зелені помідори, які не встигли достигнути у теплі сонячні дні.

Зберегти врожай можна завдяки цьому перевіреному рецепту, який здивує особливим смаком у холодні зимові вечори. Така закуска з'їдається однією із перших серед літніх заготовок.

Gazeta.ua ділиться рецептом зелених помідор, які можна закрити на зиму з часником та болгарським перцем.

Зелені помідори з болгарським перцем

Інгредієнти:

Помідори - 2 кг

Болгарський перець - 2 шт

Зелень - 1 пучок

Часник - 1 головка

Маринад:

Вода - 2,5 л.

Цукор - 250 гр

Сіль - 100 гр

Оцет 9% - 200 мл

На 1 л. банку - одна таблетка аспірину, на 2-л. банку - дві таблетки.

Готового маринаду вистачає приблизно шість літрових банок.

Як приготувати

Помідори промити та нарізати на чотири частини. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою, зелень та часник подрібнити.

У чисті банки кладемо лавровий лист та чорний перець горошком. Потім у банки кладемо помідори, заповнюємо приблизно на 1/3.

Далі кладемо шар часнику зелені та болгарського перцю. Потім знову шар помідорів, далі часник зелень і перець. Зверху кладемо останній шар помідорів.

Готуємо маринад

У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль та оцет. Перемішуємо та ставимо на плиту доводимо до кипіння. Кип'ятити 1-2 хв.

У кожну банку кладемо таблетку аспірину.

Готовий маринад заливаємо в банки, швидко накриваємо кришками і закручуємо банки.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...