Що приготувати з зелених помідорів: записуйте перевірений рецепт зимової закуски
У багатьох на городах досі залишаються зелені помідори, які не встигли достигнути у теплі сонячні дні.
Зберегти врожай можна завдяки цьому перевіреному рецепту, який здивує особливим смаком у холодні зимові вечори. Така закуска з'їдається однією із перших серед літніх заготовок.
Gazeta.ua ділиться рецептом зелених помідор, які можна закрити на зиму з часником та болгарським перцем.
Зелені помідори з болгарським перцем
Інгредієнти:
Помідори - 2 кг
Болгарський перець - 2 шт
Зелень - 1 пучок
Часник - 1 головка
Маринад:
Вода - 2,5 л.
Цукор - 250 гр
Сіль - 100 гр
Оцет 9% - 200 мл
На 1 л. банку - одна таблетка аспірину, на 2-л. банку - дві таблетки.
Готового маринаду вистачає приблизно шість літрових банок.
Як приготувати
Помідори промити та нарізати на чотири частини. Болгарський перець нарізати тонкою соломкою, зелень та часник подрібнити.
У чисті банки кладемо лавровий лист та чорний перець горошком. Потім у банки кладемо помідори, заповнюємо приблизно на 1/3.
Далі кладемо шар часнику зелені та болгарського перцю. Потім знову шар помідорів, далі часник зелень і перець. Зверху кладемо останній шар помідорів.
Готуємо маринад
У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль та оцет. Перемішуємо та ставимо на плиту доводимо до кипіння. Кип'ятити 1-2 хв.
У кожну банку кладемо таблетку аспірину.
Готовий маринад заливаємо в банки, швидко накриваємо кришками і закручуємо банки.
Джерело: Gazeta.ua