Для перекусу в школі чи на роботі: приготуйте ситні мафіни з кабачка за рецептом шеф-кухаря

Для перекусу в школі чи на роботі: приготуйте ситні мафіни з кабачка за рецептом шеф-кухаря

Кекси та мафіни традиційно асоціюються у нас із чимось солодким. Але смачна випічка це не обов'язково про солодощі.

Шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує приготувати кекси на основі тертого кабачка, кефіру та яєць. Вони містять дуже мало цукру, тож ідеальні для збалансованого сніданку чи здорового перекусу. А ще кекси з кабачків зручно запакувати в шкільний ланч бокс або ж взяти з собою в дорогу.

Обираємо правильні формочки

Рекомендую випікати кекси у стандартних силіконових або металевих формочках для мафінів. А для красивої та акуратної подачі раджу додатково вкласти досередини лунок основної форми паперові формочки. Вони виконають одразу дві функції - убезпечать випічку від приставання до дна і стінок та слугуватимуть симпатичним пакованням для вашого виробу.

Мафіни з кабачків: рецепт

Інгредієнти

1 кабачок (приблизно 500-600 г)

150 мл кефіру

2 яйця

3 ст. л. олії

280 г пшеничного борошна

2 зубчики часнику

1 ч. л. розпушувача

½ ч. л. солі

⅓ ч. л. цукру

З такої кількості інгредієнтів вийде 12 невеликих кексів.

Як приготувати

Кабачок помийте, просушіть рушником та потріть на крупну терку. Викладіть овочеву масу в сито та відтисніть вологу — у результаті

В окремій великій мисці за допомогою вінчика змішайте 2 яйця, 150 мл кефіру, 3 ст. л. олії, ½ ч. л. солі, ⅓ ч. л. цукру.

До яєчної маси додайте тертий кабачок, потерті або вичавлені через прес 2 зубчики часнику та перемішайте.

Додайте в миску також 280 г борошна, 1 ч. л. розпушувача та замісіть тісто, ретельно перемішуючи масу, щоб не залишилося грудочок.

Підготуйте формочки для кексів, змастивши їх олією. У кожну формочку викладіть тісто та випікайте кекси 30 хв у розігрітій до 180 градусів духовці.

З чим подавати кабачкові кекси

Можна подавати страву зі сметаною або соусом на основі білого густого йогурту та дрібно нашаткованої зелені. Для сніданку поєднайте кексики з окатою яєчнею або омлетом.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...