Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень

Фарширована картопля у "жакеті": спробуйте вдома повторити нову страву шкільних їдалень

У новому збірнику рецептур для шкільних їдалень є багато різноманітних страв, які раніше у школах ніколи не готували. Уявіть, що ваш малюк приходить з навчання й розповідає, що на обід була фарширована картопля в "Жакеті". Та ще й така смачна, що було б класно повторити страву вдома.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

"Саме тому вирішив знайомити вас зі шкільними рецептами, щоб ви легко могли тестувати їх в домашніх умовах. Цього разу готуємо картоплю", - каже кулінар.

Яку картоплю обрати

Для запікання найкраще підходять картопляні сорти з середнім або високим вмістом крохмалю. Вони виходять хрусткими зовні й м'якими всередині. Найбільш вдалі сорти - Руссет, жовта, червона та фіолетова картопля. Обирайте картоплини приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно пропеклись усередині. Фарширована картопля готується більше як годину, тому що спочатку її потрібно запекти, далі начинити овочами й знову відправити у духовку.

Поради з приготування страви

Картоплю для фарширування можна також відварити. Але важливо не переварити овоч. Для начинки я використав зелений горошок, моркву з цибулею та сир. Але ви можете міксувати продукти до свого смаку. Все ж таки картопля дуже універсальна, тож чудово поєднується з різними інгредієнтами. Зі спецій маємо лише сіль, але ви можете додати сушений часник, копчену паприку, чорний перець чи мелений коріандр.

Фарширована картопля: рецепт

Інгредієнти

4 середніх картоплини (600-700 г)

1 цибуля

1 морква

1 ст. л. олії

100 г замороженого зеленого горошку

50 г сиру

сіль до смаку

Як приготувати

Помийте та проколіть по всій поверхні 4 картоплини. Обгорніть кожну у фольгу та запечіть при 180 градусах протягом 60-90 хвилин.

Поки запікається картопля, почистіть та поріжте дрібним кубиком 1 цибулю, натріть на велику тертку 1 моркву. Обсмажте овочі на 1 ст. л. олії десь 3-5 хвилин.

Додайте 100 г зеленого замороженого горошку, не розморожуючи його. Пасеруйте ще 2-3 хвилини. Натріть на велику тертку 50 г сиру.

У готовій та ще гарячій картоплі обережно зріжте верхню частину, дістаньте мʼякуш, залишаючи стінки завтовшки 1-1,5 см.

Видавлений мʼякуш перетріть та змішайте зі смаженими овочами та 2/3 від натертого сиру. Посоліть начинку до смаку, перемішайте та начиніть картоплини. Зверху посипте рештою сиру.

Випікайте картоплю ще 10-15 хв. при 180 градусах.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...