Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки

Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки

Несвіжою рибою дуже легко отруїтися. Таке харчове отруєння вважають одним з найнебезпечніших для життя.

Коли купуєте оселедець, звертайте увагу на очі, зябра і луску. Бажано рибу помацати, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом декількох секунд - риба свіжа, пише rbc.

При покупці оселедця зверніть увагу на наступне:

У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їх консистенція пружною.

Запах свіжої риби не повинен бути гнильним.

Очі свіжовиловленого оселедця будуть червоними і чистими (не каламутними).

Тушка риби повинна бути пружною, без нальоту і тріщин.

Термін зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати місяць.

Чим замінити слабосолоний оселедець

Зазначимо, що лікарі радять замість солоного оселедця вибирати свіжоморожений. Найкориснішою є риба, яка не піддавалася заморожуванню. Але її можуть дозволити собі лише жителі морського узбережжя.

Свіжоморожений оселедець можна запекти, відварити на пару, а також засолити самостійно, контролюючи кількість солі.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...