Як вибрати оселедець, щоб не отруїтись. Чотири ознаки
Несвіжою рибою дуже легко отруїтися. Таке харчове отруєння вважають одним з найнебезпечніших для життя.
Коли купуєте оселедець, звертайте увагу на очі, зябра і луску. Бажано рибу помацати, натиснувши на бік тушки пальцем. Якщо ямка розпрямиться протягом декількох секунд - риба свіжа, пише rbc.
При покупці оселедця зверніть увагу на наступне:
У свіжої риби зябра будуть темно-червоного кольору, а їх консистенція пружною.
Запах свіжої риби не повинен бути гнильним.
Очі свіжовиловленого оселедця будуть червоними і чистими (не каламутними).
Тушка риби повинна бути пружною, без нальоту і тріщин.
Термін зберігання солоного оселедця не повинен перевищувати місяць.
Чим замінити слабосолоний оселедець
Зазначимо, що лікарі радять замість солоного оселедця вибирати свіжоморожений. Найкориснішою є риба, яка не піддавалася заморожуванню. Але її можуть дозволити собі лише жителі морського узбережжя.
Свіжоморожений оселедець можна запекти, відварити на пару, а також засолити самостійно, контролюючи кількість солі.
Джерело: gazeta.ua