Яка норма споживання цукру і що пишуть на етикетках – інфографіка
Велика кількість цукру у раціоні означає підвищення кількості спожитих калорій.
Якщо людина споживає більше, ніж витрачає, – зростає ризик збільшення ваги, що пізніше може призвести до ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету другого типу. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.
"Тож щоби жити здоровіше і довше, варто звернути увагу на свій раціон, зокрема на напої, які ви споживаєте, а також кількість цукру в них", – пише МОЗ.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує зменшити споживання вільних цукрів (всі види цукру у харчових продуктах, крім тих, що містяться у молоці, фруктах та овочах) до 5-10%.
Для середньостатистичної дорослої людини (із денним споживанням 2000 ккал), 10% – це не більше ніж 50 грамів цукру на день (приблизно 10 чайних ложок).
До трьох років дітям не варто споживати доданий цукор.
Старше трьох років – необхідно обмежити вільний цукор до не більше ніж 50 грамів, а ще краще – менше ніж 25 грамів на добу.
Читайте етикетки.
Декстроза, фруктоза, концентрати фруктових соків, мед, сахароза тощо – це все додані цукри. Тож зважайте на це, обираючи напої та продукти в магазині.
Джерело: gazeta.ua