Не лише апетитний вигляд: чому надрізають сосиски перед смаженням
Перед смаженням сосисок кулінари надрізають їх у кількох місцях.
Хтось гадає, що це для краси аби сосиски мали апетитний вигляд. Вони справді набувають цікавішого зовнішнього вигляду. Втім, така обробка продукту має й цілком практичне значення, пише Pixelinform.
Якщо плануєте посмажити ковбасні вироби на сковороді, то на продукті потрібно зробити надрізи. Не варто опускати цей крок, навіть якщо зовнішній вигляд страви не має для вас особливого значення.
Надрізування має і практичний ефект. Ці отвори потрібні і для більш рівномірного прожарювання страви. Якщо на сосисках не буде "смужок", то при швидкому обсмажуванні продукт може залишитися сирим та холодним усередині.
Дя таких сосисок доведеться збільшити силу вогню або час приготування. У першому випадку є ризик того, що поверхня ковбасного виробу пригорить і почорніє. А у другому - ковбаска висохне і буде вже не такою смачною.
Джерело: gazeta.ua