Виноградний десерт з карамелізованою грушею: легкий та смачний

Виноградний десерт з карамелізованою грушею: легкий та смачний

Виноград — ягода, з якої можна приготувати багато десертів. Наприклад, желе та мармелад. Його можна додавати у фруктові салати. Поєднуйте виноград із сезонними фруктами — наприклад, яблуками та грушами. Їх можна попередньо запекти або карамелізувати.

Рецептом одного з них поділилася кулінарка Ардія Діаманті.

— Для цього десерту підійде будь-який сорт винограду, але краще брати без кісточок, — каже Ардія Діаманті. — Альтернативою йогурту може стати кефір. Замість груші можна використовувати яблуко. Грушу та яблуко чистити не варто. Шкірка надає особливого смаку. Подавайте десерт у красивій креманці — з прозорого скла або порцеляновій.

Виноградний десерт із карамелізованою грушею

(з розрахунку на одну порцію) 

  • Виноград — 10 ягід
  • Груша — 1 шт.
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Йогурт нежирний — 100 г

Грушу нарізати на часточки, посипати цукром і карамелізувати на товстостінній сковороді (наприклад, чавунній), постійно помішуючи, щоб не пригоріли. Охолодити до кімнатної температури. Доповнити виноградом. Залити йогуртом без смакових добавок.І смачного!



Загрузка...