Три ідеї, з чого приготувати ароматну запіканку для ситної вечері
Запіканка - це популярна страва серед українців, яка готується зі зварених або сирих подрібнених продуктів.
Може бути сирна, м'ясна, овочева, вегетаріанська запіканки. Запікаються найчастіше як для самостійної їжі, так і для додаткового перекусу.
Gazeta.ua пропонує три рецепти легких, але поживних запіканок на вечерю, які багаті клітковиною
Запіканка з квасолею та овочами
Інгредієнти: консервована квасоля, нарізані овочі (помідори, цибуля, перець), оливкова олія, спеції за смаком, твердий сир, яйця.
Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. Перемішайте квасолю та нарізані овочі у формі для запіканок. Зверху додайте нарізаний сир. У іншій мисці збийте яйця разом із спеціями та залийте це сумішшю овочі та сиру. Запікайте в духовці приблизно 20-25 хв. або доки верх не стане золотистим.
Запіканка з броколі та куркою
Інгредієнти: нарізаний броколі, курячі філе, сіль, перець, твердий сир, молоко або вершки, яйця.
Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. В киплячій воді варіть броколі до напівготовності. Наріжте куряче філе на шматочки і обсмажте на сковороді до готовності. У формі для запікання розкладіть шматочки курятини та варений броколі. У іншій мисці збийте яйця разом із молоком або вершками, сіллю та перцем. Залийте це сумішшю шматочки курки та броколі. Зверху посипте твердим сиром. Запікайте в духовці приблизно 25-30 хв. або доки верх не стане золотистим.
Овочева запіканка з цукіні та картоплею
Інгредієнти: нарізаний цукіні, нарізана картопля, нарізані помідори, нарізана цибуля, твердий сир, сіль, перець, оливкова олія.
Приготування. Розігрійте духовку до 180°C. У формі для запікання розкладіть шарами нарізану цукіні, картоплю, помідори та цибулю. Посоліть та поперчіть за смаком. Зверху наріжте твердий сир. Полийте оливковою олією. Запікайте в духовці приблизно 30-35 хв. або доки картопля не буде м'якою, а верх не стане золотистим.
Ці запіканки стануть смачним і поживним варіантом на вашу вечерю, багатим на клітковину і корисні овочі.
Джерело: Gazeta.ua