Для суші, плову чи паельї: як правильно підбирати сорти рису до страв

Для суші, плову чи паельї: як правильно підбирати сорти рису до страв

Рис - універсальний інгредієнт, який використовується в багатьох кухнях світу для приготування різних страв: суші, плов, ризото, молочні каші, паелья, пудинги та навіть десерти.

Від правильного вибору виду рису залежить смак і консистенція страви.

Фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф, розповіла про найпопулярніші та найцікавіші види рису.

Арборіо (можна замінити видом Карнаролі) - італійський рис з горіховим присмаком.

Має крупне зерно округлої форми, з високим вмістом крохмалю, завдяки чому страви мають ніжну консистенцію.

Не розварюється і залишається щільним навіть після довгої термічної обробки.

Страви: ризото, пудинги, молочні каші, аранчіні.

Чорний нешліфований. Продовгуваті зерна в темній оболонці.

Цей рис вважається лідером по вмісту корисних властивостей.

Страви: салати, фаршировані овочі, гарнір.

Басматі (можна замінити видом Жасмин) - індійський рис.

Тонкі довгі зерна з низьким вмістом крохмалю, добре вбирає аромати спецій та соусів.

Не склеюється і не розварюється.

Страви: плов, каррі, розсипчастий гарнір.

Камоліно (можна замінити рисом для суші) - єгипетський рис.

Має округлу форму зерна, з високим вмістом крохмалю та клітковини.

Зерна мають кремовий колір і дуже швидко варяться.

Страви: начинка для пирогів, долма, голубці, паелья, пудинги, молочні каші, суші.

Бомба (можна замінити видом Камоліно) - іспанський рис.

Має кругле зерно, але після приготування залишається розсипчастим, не клейким.

Здатен ввібрати бульйон, в якому готується в 3 рази більше свого обʼєму, а також велику кількість аромату.

Страви: паелья.



Загрузка...