Смачний та ситний омлет с соусом: шеф-кухар поділився рецептом від судді Masterchef

Смачний та ситний омлет с соусом: шеф-кухар поділився рецептом від судді Masterchef

Омлети люблять за їхню універсальність. Вони ідеально підходять як на сніданок, так і на легку білкову вечерю. Омлети можна готувати з різною начинкою кожного разу, обираючи курку. рибу чи будь-які овочі.

Шеф-кухар Джеймс Мартін поділився рецептом, який він дізнався від судді Masterchef Моніки Галлетті. Для його приготування знадобляться:

  • яйця - 6 шт.;
  • несолоне вершкове масло - 60 г;
  • сьомга гарячого копчення - 4 скибочки;
  • чеддер - 100 г;
  • підсмажений хліб для подачі.

Крім того, треба буде приготувати швидкий соус бешамель. Для нього потрібно взяти:

  • молоко - 450 мл;
  • несолоне вершкове масло - 50 г;
  • борошно - 50 г;
  • діжонську гірчицю - 1 ст. л.

Почніть з бешамелю, нагрівши молоко в каструлі на повільному вогні. У цей же час у другій каструлі розтопіть масло і всипте борошно, перемішайте до однорідної структури. Перелийте гаряче молоко в борошняну суміш й продовжуйте перемішувати, поки соус не закипить, а потім нагрівайте ще дві хвилини. Зніміть каструлю з вогню, додайте гірчицю й обережно перемішайте.

Далі переходимо до омлету. Розбийте яйця в миску і обережно збийте їх виделкою. Розігрійте велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте вершкове масло та яйця, обережно обсмажте їх на сковороді, стягуючи боки до середини за допомогою лопатки.

Коли омлет ще трохи рідкий, додайте лосося та полийте вершковим бешамелем. Зверху посипте натертим чеддером і готуйте до золотистого кольору. Подавайте з підсмаженим хлібом.



Загрузка...