Сирна запіканка з морквою та яблуками: цей десерт стане улюбленим в осінні вечори
Восени традиційним десертом є сирна запіканка з морквою та яблуками. Він поєднує в собі ніжний сир, солодкість яблук та насичений смак моркви.
Цей простий у приготуванні десерт не тільки радує своїм ароматом, але й ідеально доповнює улюблені напої, будь то теплий чай чи кава або компот чи узвар.
Завдяки своїй універсальності, він стане улюбленим для дорослих і дітей. Додасть затишку будь-якій осінній зустрічі.
Сирна запіканка з морквою та яблуками
Інгредієнти
сир з- 250 г
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 1 ст. л.
сметана будь-якої жирності - 1 ст. л.
морква - 100 г
яблука - 2 шт.
сіль - щіпка
вершкове масло - для змащування форми
цукрова пудра
Як приготувати
Моркву та яблука помийте й очистьте. Моркву натріть на дрібній тертці, а яблуко - на великій.
Збийте яйце з цукром, додайте сметану, сир, сіль, натерті моркву та яблука. Перемішайте.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть тісто.
Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Трохи охолоджену готову страву акуратно вийміть із форми та посипте цукровою пудрою.