Закриваємо літо у банку – готуємо лечо разом з Ольгою Рябенко
Лечо – це класична страва угорської кухні, дуже поширена в країнах Європи. Як і будь-яка популярна страва, вона не має точної рецептури, оскільки кожен в будь-якій країні готує його по-своєму.
Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко вирішила поділитись своїм способом приготування лечо. Деталі вона розповіла у Instagram.
Незмінним і обов'язковим лечо є наявність трьох видів овочів: болгарський перець, помідори і ріпчаста цибуля. Хоча, у рецепті Ольги Рябенко, одного з них немає.
Це дійсно більше, ніж просто страва, це шматочок літа, який можна зберегти на зиму, – пише Рябенко.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 2 кг;
- Помідори – 2,5 кг;
- Морква – 1 кг;
- Олія Олейна – 200 мл;
- Цукор – 200-300 ( за смаком);
- Оцет яблучний – 250 мл (за смаком);
- Сіль – 2-3 ст.л( за смаком).
Процес приготування:
1. Наріжте перець соломкою, помідори з шкіркою перекрутіть на м’ясорубку, а моркву натріть на крупну тертку.
2. Спочатку у великій каструлі варимо помідори разом з морквою протягом 30 хвилин.
3. Додаємо всі інші інгредієнти, включно з олією Олейна. Вона з’єднає всі смаки і подарує страві особливу м’якість.
4. Варимо ще 20 хвилин. Кислотність та цукор регулюйте за смаком.
5. Викладаємо лечо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.
6. Перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження.