Закриваємо літо у банку – готуємо лечо разом з Ольгою Рябенко

Закриваємо літо у банку – готуємо лечо разом з Ольгою Рябенко

Лечо – це класична страва угорської кухні, дуже поширена в країнах Європи. Як і будь-яка популярна страва, вона не має точної рецептури, оскільки кожен в будь-якій країні готує його по-своєму.

Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко вирішила поділитись своїм способом приготування лечо. Деталі вона розповіла у Instagram.

Незмінним і обов'язковим лечо є наявність трьох видів овочів: болгарський перець, помідори і ріпчаста цибуля. Хоча, у рецепті Ольги Рябенко, одного з них немає.

Це дійсно більше, ніж просто страва, це шматочок літа, який можна зберегти на зиму, – пише Рябенко.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 2 кг;
  • Помідори – 2,5 кг;
  • Морква – 1 кг;
  • Олія Олейна – 200 мл;
  • Цукор – 200-300 ( за смаком);
  • Оцет яблучний – 250 мл (за смаком);
  • Сіль – 2-3 ст.л( за смаком).

Процес приготування:

1. Наріжте перець соломкою, помідори з шкіркою перекрутіть на м’ясорубку, а моркву натріть на крупну тертку.

2. Спочатку у великій каструлі варимо помідори разом з морквою протягом 30 хвилин.

3. Додаємо всі інші інгредієнти, включно з олією Олейна. Вона з’єднає всі смаки і подарує страві особливу м’якість.

4. Варимо ще 20 хвилин. Кислотність та цукор регулюйте за смаком.

5. Викладаємо лечо у стерилізовані банки та закручуємо кришками.

6. Перевертаємо банки догори дном та залишаємо до повного охолодження.



Загрузка...