Суп із заморожених овочів: цікавий рецепт від Джеймі Олівера

Суп із заморожених овочів: цікавий рецепт від Джеймі Олівера

Заморожені овочі, як окремі, так і в сумішах - незамінний інгредієнт на будь-якій кухні.

Вони можуть стати основною безлічі страв, зокрема швидкого у приготуванні ароматного супу, каже британський кухар Джеймі Олівер.

Для свого рецепту кулінар використав суміш моркви, цибулі та селери, додавши до них заморожений зелений горошок, варену заморожену квасолю та броколі. Але ви можете взяти будь-який інший варіант, обравши овочі собі до смаку.

Суп із заморожених овочів від Джеймі Олівера

Інгредієнти

Для супу

Суміш овочева італійська - 500 г

Курячий бульйон - 1.5 л

Зелений горошок заморожений - 300 г

Квасоля заморожена - 200 г

Броколі заморожена - 200 г

Листи для лазаньї - 200 г

Оливкова олія - 2 ст. л.

Червоний перець чилі - 1 шт.

Для песто

Базилік зелений, пучок - 2 шт.

Пармезан - 200 г

Часник, зубчики - 1 шт.

Кедрові горіхи - 50 г

Олія оливкова Extra Virgin - 100 мл

Як приготувати

Щоб зробити домашній песто, обірвіть листочки з базиліку - стебла у цей соус не годяться. Вимийте, висушіть і покладіть їх у блендер. Додайте туди ж кедрові горішки. Хоча можна взяти мигдаль, фундук чи фісташки. Обріжте зі шматка пармезану шкірку і поламайте його на невеличкі шматочки у чашу блендера також.

Наостанок додайте зубчик часнику, закрийте кришку і збивайте все разом секунд 40-60. Потім влийте до суміші олію і знову збивайте, поки песто не стане однорідним. Соус готовий. Поки відставте його. Але, звісно, можна взяти й готове песто.

Поставте велику каструлю на середній вогонь і влийте на дно 2 столових ложки оливкової олії. Додайте заморожену італійську суміш овочів або 500 грамів свіжих нарізаних цибулі, моркви та селери. Пасеруйте овочі впродовж 10 хвилин, помішуючи, поки вони не стануть м'якими.

До підсмаженої суміші додайте заморожені горошок, квасолю та броколі. Вкиньте у каструлю шкірку від пармезану, щоби не солити суп пізніше, і трошки потримайте все разом на вогні. Потім додайте бульйон - свіжий або заморожений, дайте йому закипіти, доведіть вогонь до мінімуму і варіть все разом під кришкою 15 хвилин.

Листки лазаньї поріжте або поламайте на шматочки й вкиньте у суп. Перемішайте страву і закрийте кришкою. Варіть, поки паста не стане аль-денте.

Коли лазанья або інша паста приготується, додайте до страви трошки солі та чорного перцю до свого смаку. Дістаньте шкірку від пармезану, дрібно її посічіть, покладіть назад у каструлю і перемішайте суп. Страва готова. Розлийте її по тарілках, приправте соусом песто, збризніть оливковою олією і за бажання натріть зверху на дрібній тертці трошки замороженого перцю чилі. Подавайте суп на стіл.



Загрузка...