Як вибрати ароматну солодку диню: три головні ознаки
Вибір стиглої, соковитої та солодкої дині - це справжнє мистецтво, яке під силу кожному.
Коли ви знаєте головні ознаки зрілої дині, ваші покупки завжди будуть вдалими. Секрет у тому, щоб звертати увагу на аромат, зовнішній вигляд і текстуру плоду. Дізнайтеся, як вибрати найкращу диню, яка стане справжнім смаколиком на вашому столі.
Багато хто знає, що хвостик у стиглої дині має бути сухим, а звук при ударі - глухим. Але найголовніше, диня має бути важкою.
Найкращий спосіб визначити зрілу диню
Зважте кілька плодів однакового розміру. Той, який виявиться важчим, буде найсолодшим та найсоковитішим.
Переконайтеся, що на шкірці немає вм'ятин і порізів, оскільки це може призвести до проникнення бактерій та грибків, і м'якуш у цих місцях буде віддавати цвіллю.
Стигла диня має сильний, солодкий запах. Якщо плід не має аромату або пахне травою - він ще не дозрів.
Шкірка: звертайте увагу на колір і стан шкірки. Стигла диня повинна бути однорідного кольору без зелених плям. Легкі тріщинки біля основи хвостика – ознака зрілості.
Як не отруїтися динею
Не купуйте баштанних біля доріг та в інших не пристосованих для цього місцях. Не соромтеся просити продавця пред'явити документи, що підтверджують безпеку товару.
Не варто згризати м'якуш до самої кірки - саме там накопичується найбільше нітратів.
Навіть гарну диню краще їсти потроху, особливо дітям. Дошкільнятам достатньо одного шматочка на день, школяру - двох.