Квашені овочі: дуже простий бюджетний рецепт від відомої кулінарки

Квашені овочі: дуже простий бюджетний рецепт від відомої кулінарки

Квашені овочі стають все популярнішими у всьому світі. Дуже смачно — і це головна причина. У ресторанах порція таких овочів коштує чимало. А приготувати в домашніх умовах їх нескладно. До того ж це дуже бюджетно, що теж важливо. І ще один плюс: все натуральне! А це запорука здоров'я.

Рецептом смаколика поділилася кулінарка із Кривого Рогу Елла Іванова, яка пропонує прості способи приготування смачних страв.

— Сьогодні кваситимемо овочі, — каже Елла Іванова. — Пропоную найпростіший спосіб. Спеції вибирайте на свій смак.

Квашені овочі

  • 1 літр холодної кип'яченої води
  • 45 г крупної солі
  • Овочі (цибуля, морква, болгарський перець, цукіні)
  • 2 лаврові листки
  • 5 горошин перцю
  • 2 зубчики часнику

Овочі порізати дрібно і наповнити ними банку. У холодну воду додаємо сіль та спеції. Заливаємо овочі. Витримуємо при кімнатній температурі 3−4 дні у накритій марлею банці. Під марлею має бути гніт. 

Потім зберігаємо у холодильнику.

І смачного!



Загрузка...