Які кришки кращі для консервації: варто використовувати лише їх
Існують різні кришки для консервації - із закруткою і без неї. Для заготівлі продуктів на зиму в домашніх умовах варто використовувати ті, які закручуються. Їхня перевага в тому, що вони багаторазового використання, однак для того, щоб закупорити банку правильно, потрібні деякі навички. Водночас при виборі звичайних - одноразових закупорок, необхідно знати деякі нюанси.
Які кришки для консервації - "жовті" чи "білі" - відправити у кошик
Потрібно розуміти різницю в їхньому застосуванні. Якщо бляха в середині має алюмінієвий відтінок, то вони підходять для заготівлі малокислотних продуктів, як-от м'ясо, риба, деякі салати, розповіла УНІАН кандидатка технічних наук і доцентка Кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій Ольга Дущак.
"А ті, що йдуть лаковані, із золотистим дном, то вони використовуються здебільшого для кислих продуктів: компоти якісь кислі, можливо, соки хтось консервує в домашніх умовах, якесь варення тощо", - поділилася експертка.
Тобто, ось як правильно вибрати кришки для консервації, - потрібно звертати увагу на їхній колір і підбирати під той продукт, який потрібно законсервувати. Не менш важливою є якість самого виробу - якщо щось не так, продукти можуть бути переведені, а час витрачено марно.
Які кришки краще для консервації не використовувати
Науковиця зазначила, що потрібно звертати увагу на щільність гумки, яка йде по колу, - вона повинна мати такі властивості:
- добре розтягуватися;
- бути еластичною.
Дущак підкреслила, що гумка не має випадати. Сам виріб повинен добре пружинити і при цьому не бути занадто тонким.