Смачне та просте шоколадно-м'ятне печиво: кухар поділилась швидким рецептом
Шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася своїм рецептом шоколадно-м'ятного печива.
Як пише Express, її шоколадно-м’ятне печиво "не займе багато часу, щоб приготувати та випікати". Вони "будуть чудовою альтернативою десерту та підійдуть у будь-який час як підбадьорення з чашкою чаю чи кави".
На порцію у 26 печива потрібні такі інгредієнти:
- вершкове масло - 100 г;
- цукор - 150 г;
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- велике яйце - 1 шт.;
- борошно - 150 г;
- какао-порошок - 35 г;
- розпушувач - 0,5 ч.л;
- темний шоколад - 200 г.
Ще потрібно буде зробити глазур, у склад якої входять:
- цукрова пудра - 75 г;
- какао-порошок - 1 ст.л.;
- м'ятна есенція - чверть чайної ложки.
Розігрійте духовку до 180C (160C вентилятор/газ позначка 4). Збийте вершкове масло та цукор, потім додайте туди ванільний екстракт і яйце.
Змішайте в мисці борошно, какао та розпушувач і поступово додайте до вершково-яєчної суміші. Останньою вмішайте шоколадну стружку.
За допомогою столової мірки об’ємом 15 мл набирайте черпаки тіста для печива та викладайте на вистелене деко, залишаючи невеликий простір між кожним.
Випікайте в духовці протягом 12 хвилин. Перш ніж знімати, дайте їм кілька хвилин постояти на деко. Далі готуємо глазур.
Помістіть всі інгредієнти для неї в каструлю з двома столовими ложками окропу і нагрівайте. Коли глазур стане однорідною нею можна прикрашати печиво.